5 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Ляшко пообіцяв підняти зарплату медичним працівникам

Підняти зарплату лікарям та медсестрам пообіцяв Олег Ляшко у селищі Заставна Чернівецької області.

Політик під час спілкування з медичними працівниками місцевої лікарні наголосив, що забезпечить їм високий рівень оплати праці, щоб не було потреби шукати заробітку закордоном, – передає прес-служба Радикальної партії.

«Для мене ключове, щоб ви не їхали по закордонах і не шукали там кращої долі, тому перше, що зроблю після президентських виборів, перегляну бюджет і підніму зарплату медичним працівникам, підніму мінімальну зарплату і звільню її від сплати податків, щоб не латали за ваш рахунок бюджет. Мільйонери хай платять, а не медична сестра із Заставної платить такий же податок, як голова “Нафтогазу”, мільйонер Коболєв, у якого зарплата 6 мільйонів гривень в місяць», – пообіцяв народний депутат колективу Заставнівської центральної районної лікарні, який сприйняв його слова аплодисментами.

Олег Ляшко розповів медикам, якою бачить медичну реформу. Ключовим, наголосив він, у цьому питанні є збереження людських життів та доступність медичних послуг для всіх українців.

«Відновлю державний контроль за цінами на ліки. Сьогодні вартість ліків у 3-5 разів завищена, порівняно з сусідніми країнами і половина людей не мають грошей, щоб їх купити. Ті, хто продає фільшиві ліки – в тюрму на 15 років. Сьогодні ж наживаються на здоров’ї людей і ніхто ні за що не відповідає. Розширю програму “Доступні ліки”, щоб малозабезпечені отримували ліки за рахунок державного бюджету», – зазначив політик.

Лідер РПЛ планує також запровадити державні програми лікування важких захворювань.

«Зроблю, щоб лікування онкології, серцево-судинних хвороб, інших тяжких захворювань фінансувалося за рахунок державного бюджету. Люди не повинні помирати і продавати останнє, якщо, не дай Бог, захворіли. Підніму також якість медичних послуг. Не кожний може поїхати лікуватися в Ізраїль, Німеччину чи Францію. Люди повинні в Україні лікуватися і достойно жити», – сказав Олег Ляшко.

Нагадаємо, завдяки Ляшку півтисячі дітей в селі Веренчанка навчатимуться у новій школі.

2 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>