12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Ляшко не дав закрити дитячий протитуберкульозний санаторій на Кіровоградщині

Олег Ляшко не дав закрити Староосотський дитячий протитуберкульозний санаторій в Кіровоградській області.

На початку листопада минулого року до нього звернувся трудовий колектив закладу і повідомив, що диспансер перевели на фінансування з місцевого бюджету, – повідомляє прес-служба РПЛ.

Це фактично призвело до загрози закриття. Політик відреагував миттєво – вибив кошти і санаторій з нового року не зачинив свої двері. Олег Ляшко поїхав на Кіровоградщину засвідчити свою підтримку колективу і надалі та подивитися, як нині працює заклад.

“Ми в дитячому санаторії, який хотіли закрити. Тут 110 діточок. Ми не дали його закрити, бо де б тоді ці діти отримали лікування та допомогу? Чи нехай викидають їх на вулицю? Ми не дамо цього зробити. Ми змусимо владу звернути увагу на проблеми людей, які потребують допомоги і лікування!”, – обурився Ляшко.

Лідер РПЛ підкреслив, Україна входить у п’ятірку країн по епідемії туберкульозу. Щороку більше 4 тисяч людей помирає від цієї хвороби.

Тому, наголошує він, держава має кардинально змінити політику в даному напрямку.

“В Україні з 2012 року немає державної програми по боротьбі з туберкульозом. Фінансування здійснюється за рахунок фонду ООН та ВООЗ. Тобто, виходить так, що своїй державі ці діти із простих та неблагополучних сімей не потрібні – санаторії закривають, гроші не дають. Ми вимагаємо від Уряду прийняти програму боротьби з туберкульозом, передбачити кошти в бюджеті на її фінансування та підняти зарплати лікарям. І головне – дати шанс українським дітям і дорослим лікуватися в рідній країні. Замість того, щоб бити рекорди по кількості запущених супутників чи зібраних врожаїв, ми ставимо рекорди по туберкульозу, СНІДу, смертності. Велика ганьба у ІІІ тисячолітті, що люди помирають від туберкульозу”, – наголосив політик.

Працівники санаторію, діти та їхні батьки подякували Олегу Ляшку за його зусилля, а також куратору Кіровоградщині від Радикальної партії Дмитру Ліньку та місцевим партійцям. Лише зусиллями цих людей, переконані мешканці села, вдалося зберегти санаторій, а разом з ним і дитячі життя.

Нагадаємо, Ляшко розповів про перші кроки на посту президента.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>