19.7 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Ляшко: Наша вимога не просто звільнити Коболєва, а повернути вкрадені ним 1,4 мільярди гривень

Звільнити з посади голову “Нафтогазу“ Андрія Коболєва недостатньо – потрібно, аби він повернув до держбюджету 1,4 мільярда премії.

Про це Олег Ляшко заявив у Шполі на Черкащині, передає прес-служба РПЛ.

Політик наголошує, ці кошти керівник компанії присвоїв незаконно, а значить – вкрав у українців, адже рішення Стокгольмського арбітражного суду ще не набуло чинності.

“Наша вимога до влади – не просто звільнити Коболєва, а вернути 1,4 мільярди гривень премії. Влада робить його цапом-відбувайлом, начебто, ми його звільнили з посади і все. А де вкрадені в українців гроші? По 6 мільйонів гривень зарплати кожен місяць отримували і 1,4 мільярди премії собі виписали. Тому звільнити його з посади мало, треба посадити в тюрму, поки не верне виведені в офшори гроші”, – зазначив Олег Ляшко.

Політик також вимагає наведення порядку з оплатою праці керівників державних компаній і чиновників. На його думку, розрив між мінімальною і максимальною зарплатою в Україні повинен бути не більше, ніж в 5 разів, а мінімальна зарплата не повинна підлягати оподаткуванню.

“Чому мільйонер Коболєв повинен платити такі ж податки, як медсестра у школі зі своєї копійчаної зарплати? Латають державний бюджет за рахунок найнужденніших. Тому мінімальні зарплати підняти та звільнити від сплати подактів. На зарплати мільйонерів ввести податок на розкіш, обмежити їх”, – наголосив народний депутат.

Розказав лідер РПЛ і як зменшити вартість тарифів.

“Для того, щоб Україні бути енергонезалежною, треба перестати купувати імпортне вугілля та газ, а збільшити видобуток власного вугілля, торфу, газу та інших енергоносіїв. Минулого року 3 мільярди доларів заплатили за російське, американське, ПАРське вугілля. Везуть із-за морів та океанів і виявляється дешевше, ніж заплатити українським шахтарям у Червонограді, Волині чи Павлограді”, – обурився політик.

Для збільшення вітчизянного видобутку вугілля та газу Олег Ляшко пропонує знизити податки на розроблення нових скважин та шахт, а також залучити інвестиції у гірничо-видобувну галузь.

Нагадаємо, раніше Ляшко заявив, що люди хочуть не субсидій, а нормальних пенсій.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>