8.7 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Ляшко на Черкащині: Люди хочуть не субсидій, а нормальних пенсій!

Замість субсидій збільшити пенсії – з такою пропозицією звернулись мешканці села Моринці на Черкащині до кандидата у президенти Олега Ляшка.

Про це інформує прес-служба РПЛ.

Люди скаржилися політику, що із новим порядком нарахування субсидій у них забрали пільги на комуналку, а пенсії не вистачає, щоб оплачувати рахунки. Пенсіонерка Тетяна Василівна взагалі собі газ відрізала.

«У мене 35 років стажу і пенсія 1600 гривень. Я сьогодні дожилась до того, що не маю права в своїй хаті нагрітися. Тим більше, що я сама провела газ. Всі наші люди газ проводили за свої кошти», – бідкалася жінка.

Розмову одразу підхопила пенсіонерка Людмила Іванівна. ЇЇ обурює те, що пенсіонери не мають ні субсидій, ні нормальних пенсій, а чиновники жирують на мільйонні зарплати.

«Пропоную вам скасувати субсидії, щоб люди не вішалися і не топилися. Дайте людям нормальні зарплати і пенсії. А не так, як зараз – вони зарплати по 3 чи 6 мільйонів отримують, а я лягаю спати із 1600 гривень пенсією і не знаю, чи встану», – розповіла пенсіонерка.

Такі вимоги людей Олег Ляшко чує не вперше і вже давно обрав шлях вирішення проблеми із принизливими субсидіями і мізерними доходами українців.

«Перший мій указ після президентських виборів буде про скасування рішення уряду щодо підвищення ціни на газ. Весь газ українського видобутку буде йти на потреби ЖКГ. А також я прийму закон, щоб не більше 20% від доходу сім’ї йшло на оплату комуналки. Все, що вище – буде за рахунок субсидій, а не так, як сьогодні: у людини 2 тисячі гривень пенсія, а їй 4 тисячі за комуналку рахунок приносять», – підкреслив Ляшко.

Крім того, селяни скаржилися політику і на відсутність пасовищ для вигулу худоби.

«Я тримаю кіз і мені немає де їх пасти, бо бандити забрали всю землю», – розповіла Людмила Іванівна.

Лідер РПЛ наголошує, земля має належати селянам, саме тому ініціював і добивається ухвалення у парламенті змін до Конституції, щоб навічно зняти питання продажу землі в Україні.

«Я поверну землю, а головне – виробництво в село, щоб села не вимирали. Нинішня влада проводить аграрно-сировинну політику колонізації. Ми здаємо свої ринки, своє виробництво, експортуємо свою молодь за кордон. Раніше німці вивозили в теплушках наших людей, сьогодні через мізерні зарплати українці самі тікають за кордон. Треба припинити таку політику і ми знаємо, як це зробити: проводити індустріалізацію, відкривати нові виробництва, створювати робочі місця, повернути корову і агропереробку в село, і головне – не землю продавати, а готову продукцію, щоб люди заробляли», – вважає Ляшко.

Як повідомлялося раніше, під час поїздки на Дніпропетровщину, Ляшко заявив, що люди не повинні по всіх світах збирати кошти, щоб полікуватися.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>