11.5 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Ляшко на Волині: Зарплата лікаря 3800 гривень – це не гроші!

Реальна медична реформа – це високі зарплати лікарям і доступні ліки українцям, а не той геноцид, що проводить нинішня влада.

На цьому наголосив Олег Ляшко в Ковельській міській лікарні, – інформує прес-служба РПЛ. 

Політик поспілкувався із персоналом медзакладу – цікавився у них розміром зарплат та забезпеченістю медикаментами. Молодий спеціаліст Софія розповіла: щоб втілити свою мрію у життя стати лікарем, навчалася у медичному виші 8 років. Але, каже, 3800 гривень, що отримує на руки – мізерні кошти для цієї професії. Лідер Радикальної партії розповів, якою має бути нормальна зарплата лікарів в Україні.

«3800 гривень – це не гроші. Щоб такі чудові дівчата працювали в України, у них повинні бути нормальні зарплати. 70 тисяч лікарів минулого року виїхали закордон, бо в Польщі медсестра отримує 2 тисячі євро зарплати, а в Україні – 4 тисячі гривень. Тому медична реформа – це нормальні заробітні плати лікарям, медсестричкам, санітаркам, лаборантам, всім, хто забезпечує і рятує життя людей», – пояснив Ляшко.

Лідер РПЛ пройшовся і палатами та поспілкувався із пацієнтами лікарні. Всі, як один жалілися на високі ціни на ліки та сподівалися, що Олег Ляшко наведе з цим порядок.

«Людина, коли приходить у лікарню, не повинна виносити останнє з хати, щоб полікуватися. У нас повний бардак із цінами на ліки. Немає ніякого контролю і порядку. Ще й фальшиві ліки продають. 70% медикаментів в Україні – підробка. У Німеччині чи в Польщі за фальшиві ліки – на все життя у тюрму сядеш, а в Україні 500 гривень штрафу заплатив і продовжуй далі труїти людей. Тому відновлення державного контролю за цінами на ліки, 15 років тюрми за продаж фальсифікату, зменшення ПДВ і рентабельності та збільшення фінансування програм лікування важких хвороб – ось наш план по здешевленню медикаментів в країні», – підкреслив лідер РПЛ.

Також пацієнти попросили Олега Ляшка допомогти із ремонтом палат у лікарні. Політик пообіцяв вибити з держбюджету фінансування на це.

Раніше повідомлялося, що Ляшко вимагає посилити кримінальну відповідальність за фальсифікат ліків.

54 КОМЕНТАРІ

  1. А ти що з неба впав кругом такі зарплати це тобі не державне корито вам дають даром гроші а народ заробляє копійки отак ,,,справедливо,,, живемо

  2. А Ляшко з Марсу прилетів? За стільки років при владі дурня валяв, а тепер сострадальцем мучеників прикидається. Не порядно !

  3. А хто голосував про підвищення зарплат учителя м медпрацівникам хіба не рада і ти в тім числі ,а тепер валаєш на все горло.ГИДКО.

  4. Він завжди перед виборами такий правільний, чесний, за людей переживає. Вибори пройдуть, народ йому похер буде ще одну віллу построїть і далі красти буде. Дармоїд. Брехун.

  5. Хах во ебанутые долбоёбы,а раньше что не знали какие зарплаты и т.д?пзд просто как же хочется всем сука в этой ебаной раде набить всем ебало

  6. Ірина Ціцерська и где же он жил до того, как вдруг узнал про врачей, учителей???? Спал????? Проснулся вдруг и вылез чтоб его не забыли…

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>