15.4 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Ляшко вимагає посилити кримінальну відповідальність за фальсифікат ліків

Референтне ціноутворення – це заслуга не уряду, а українців, які боряться за доступні ліки.

Про це заявив Олег Ляшко в ефірі програми “Головна тема. Вибір”. Народний депутат вважає, що ціни на ліки мають бути знижені, тому що українці отримують мізерні зарплати.

“Коли ви показуєте те, що в Україні найдешевші лікі порівняно з іншими країнами, треба пам’ятати про різницю в доходах. У співвідношенні до заробітньої плати, а особливо до копійчаної пенсії більшості наших пенсіонерів, вартість ліків космічна! Ми пропонуємо її знизити наступним чином: скасувати ПДВ на ліки, розширити перелік ліків по програмі “Доступні ліки” і відновити в державному бюджеті програму лікування важких захворювань – серцево-судинні, діабет, щоб люди не виносили останнє з хати, коли, не дай Бог, ця біда приходить додому”, – вважає політик.

Ляшко додав, що до 70% українських ліків – підробка, а тому необхідно посилити кримінальну відповідальність за продаж фальшивих ліків.

“У Німеччині чи Франції, якщо аптекар продасть фальшиві ліки, його на 15 років посадять в тюрму. А в Україні 70% ліків підробних і чим відбуваються? Штрафом. Якби аптекар, який продає фальшиві ліки, знав, що за це його посадять на 15 років в тюрму, він не труїв би людей, забираючи останні гроші”, – підсумував народний депутат.

Нагадаємо, командувачем сил логістики ЗСУ призначено генерал-лейтенанта Олега Вишнівського.

5 КОМЕНТАРІ

  1. …це особисте… ковтнув трамадолу а він ніякий! Неподобство!)))) .. А якшо без жартів – потрібно, й не тільки ліків! Молоко – без молока, ковбаса без м яса, пиво без хмелю, ……..

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>