8.3 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Ляшко: На потреби людей з інвалідністю – не менше 3% ВВП

На потреби людей з інвалідністю у Держбюджеті має бути передбачено не менше 3% ВВП.

На цьому наголосив Олег Ляшко, презентуючи свою передвиборчу програму на з’їзді Радикальної партії. На його думку, держава зовсім забула про 2 мільйони українців з особливими потребами, – передає прес-служба РПЛ.

“На армію – 5%, на вирішення проблем людей з інвалідністю – 3% ВВП. Це буде закон, коли я буду Президентом. Тоді буде і житло, і інфраструктура пристосовані до потреб людей з іванвалідністю. Ніхто тоді не випустить жодного тролейбуса, трамвая чи автобуса без підйомника для таких людей. Ніхто не побудує жодного будинку, магазину, кінотеатру чи будь-якої іншої установи без пристосувань для людей з обмеженими фізичними можливостями. Ніхто не закриє жодного будинку відпочинку, як у Боярці для незрячих. Один єдиний на всю країну будинок відпочинку для незрячих, яких більше 100 тисяч в Україні, і той закривають, щоб забрати 15 гактарів землі. Я їм повідбиваю брудні руки, якщо будуть їх туди тягнути”, – зазначив політик.

В окрему категорію Олег Ляшко виділив людей, які доглядають за людьми з інвалідністю. Він пропонує встановити державну допомогу для них не менше мінімальної заробітної плати і вносити догляд за людиною з інвалідністю у трудовий стаж.

“Є триста тисяч людей, які доглядають за своїми родичами з ДЦП, неходячими, лежачими родичами. Вони отримують копійчану допомогу від держави – 200-300 гривень на місяць. Пачку памперсів не купиш за 200-300 гривень. У мене бабуся Настя лежала, Царство Небесне. Вона була сліпа і лежача. І я пам’ятаю, як ми в дитинстві за нею доглядали. Переодіти, помити, погодувати, щось розказати, підняти її з ліжка, вивезти на вулицю. Можу сказати, що люди, які доглядають за своїми рідними, не віддають їх в інтернат, соціальні центри, несуть тяжкий хрест за копійчану допомогу від держави”, – обурився лідер РПЛ.

Таким чином, Олег Ляшко планує відновити справедливість та повагу до людей з інвалідністю, а вони, в свою чергу, дякую політику за турботу.

“4 роки тому я почув слова Олега Ляшка. Тоді він сказав: “Інвалідність – це не вирок долі і не привід для людей відгороджуватися від них бар’єром”. Це дійсно – “золоті” слова! Це слова чоловіка, який сприймає до серця той біль, який відчувають люди з інвалідністю, ветерани, пенсіонери. Для всіх людей з інвалідністю в Україні остання надія – це Олег Ляшко, який словом, ділом, роботою змінить ставлення до людей з інвалідністю. Я в це вірю!”, – зі сльозами на очах розповів голова громадської організації людей з інвалідністю Юрій Федун.

Нагадаємо, 21 січня ХХІІ з’їзд РПЛ висунув кандидатуру Олега Ляшка на посаду Президента. Сам політик напередодні опублікував свою програму та розповів про перші кроки на посаді глави держави.

Олег Ляшко разом зі своєю командою прийшов до Центральної виборчої комісії та подав документи на реєстрацію кандидатом у Прeзидeнти.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>