10.4 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Ляшко на Кіровоградщині: У ІІІ тисячолітті діти у школі не повинні ходити в туалет на відро

Туалет на вулиці, потріскана фарба на партах та обшарпані класні дошки – в такій школі вчаться учні міста Гайворон на Кіровоградщині.

Про це Олегу Ляшку розповіли батьки школярів під час його візиту в область, – повідомляє прес-служба РПЛ.

Обурені тим, що за 30 років існування навчальний заклад не бачив жодного ремонту. Все робилось силами і коштом самих батьків.

«Я мама дитини, якій 5 років. Восени має йти в 1-й клас. Куди йти? Сірі стіни, шашелем погризана дошка і 300 слоїв фарби на партах. У перший клас дали ксерокс. На цьому і закінчується нова українська школа», – скаржилася мати майбутнього першокласника Лариса.

Олег Ляшко обурився почутим і розповів, якою має бути реальна реформа освітньої галузі.

«ІІІ тисячоліття на дворі – а туалету немає, інтернету немає, нічого немає. Ось вам і вся нова українська школа. Тому я перегляну бюджет та збільшу видатки на освіту, на ремонти навчальних закладів, відновлю державне фінансування харчування дітей у школах, підвищу зарплати вчителям. Коли вчитель отримуватиме нормальну зарплату, коли в Гайворонській школі буде туалет, а не діти на відро ходитимуть, коли у школярів будуть підручники, а не за свої кошти батьки їх купуватимуть, коли дитина тричі на день буде погодована у школі за рахунок державного бюджету, коли буде інтернет у кожній школі – це і буде реальна нова українська школа, а не ті профанації, які є зараз», – підкреслив лідер РПЛ.

https://www.facebook.com/O.Liashko/videos/2066376323430954/

Роздратував Олега Ляшка і стан дороги до Гайворону. Політик дав на горіхи за це місцевим чиновникам і наказав зробити шлях до наступного його приїзду у місто.

«Як по тій дорозі проїде шкільний автобус, громадський транспорт чи швидка? Вони ж не доїдуть. І такі дороги – скрізь по Україні. Сьогодні кожний іноземець, хто проїде через Україну по тих колдобинах, потім десятою дорогою буде об’їжджати. Вся країна така, як дорога до Гайворону – розбита та роздовбана, бо влада проводить політику сировинної колонізації. Вивозять з України зерно, люди тікають, ще й землю хочуть продати. А мій пріоритет – це відбудова країни і сильна економіка. Нам треба міняти країну з великої свалки на велику стройку, щоб дороги, мости, вагони будувалися з української сталі, українськими руками», – зауважив Ляшко.

Нагадаємо, Ляшко пообіцяв особисто розібратися з роботодавцями, які не виплатили зарплату мешканцю Кіровоградщини.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>