2.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Ляшко на Хмельниччині: Україну об’єднують одні проблеми – бідність, безгрошів’я і безробіття

Пенсія 1500 гривень, а рахунок за комуналку 3500 гривень – як жити далі, у відчаї запитала Олега Ляшка пенсіонерка Надія Мартинівна з міста Славута на Хмельниччині, коли політик вийшов до людей на ринок, щоб почути їхні проблеми.

Бабуся жалілася: субсидії немає, бо син прописаний у хаті, який з нею не живе, а пенсія – втричі менша за суму рахунку, – передає прес-служба РПЛ.

«У мене 44 роки стажу. Але працювала я на фермі за трудодні. І нарахували мені пенсії 1500 гривень. Як на них прожити?», – заплакала бабуся.

Олег Ляшко заспокоїв жінку та розповів, як подолати несправедливість у нарахуванні пенсій колишнім колгоспникам.

«Моя бабуся теж все життя працювала у колгоспі. 9 рублів зарплату отримувала. І таких, як вона, зараз тисячі по Україні. Їм сьогодні кажуть, що не було внесків до Пенсійного фонду, тому ось вам 1500 гривень пенсії. А які внески можуть бути, якщо вони працювали за галочку чи мішок дерті? Це несправедливо! Тому я пропоную для колишніх колгоспників і ветеранів сільськогосподарської праці прийняти окремий закон, щоб враховувалися не тільки внески до Пенсійного фонду, а й трудовий стаж», – сказав Ляшко.

Розмову політика з бабусею підхопила інша пенсіонерка Людмила Андріївна. Проблема та ж сама – непідйомні тарифи.

«Я пенсіонерка. Чоловіка немає. Я позичаю вже гроші, щоб заплатити за комуналку. Скасуйте, будь ласка, цей закон, щоб нам субсидію давали і не доводилось дітей з хати виписувати», – звернулась жінка до народного депутата.

Олег Ляшко пообіцяв змусити нову владу почули людей і наблизити тарифи за комуналку до українських реалій.

«Голова «Нафтогазу» Коболєв отримує 10 мільйонів гривень зарплати в місяць, а у людей забирає субсидії, якщо діти прописані в хаті чи борг за комуналку 200 гривень. Тому ми вимагаємо від Зеленського відмінити цей принизливий порядок нарахування субсидій і скасувати рішення уряду про підвищення ціни на газ, а також повернути 1,5 мільярди гривень премії Коболєва, щоб погасити людям борги за комуналку, які сьогодні сягнули 70 мільярдів гривень. Кожна третя українська сім’я не може заплатити по тарифах. Тому комуналка повинна тягнути не більше 15% від всього доходу родини», – наголосив Ляшко.

Лідер РПЛ пройшовся по базару та розповів простими словами, якою бачить Україну – без захмарних тарифів та принизливих пенсій, з високими доходами кожної родини та доступною медициною.

«Питання, які озвучили мені люди у Славуті, нічим не відрізняються від питань на моїх зустрічах по всій Україні. Тобто країну, на жаль, об’єднують сьогодні одні проблеми – бідність, безгрошів’я і безробіття. Треба вирішити ці проблеми і кращої країни не буде. Тому ми йдемо до нового парламенту, щоб навести порядок у владі, не дати продати землю і втратити Україну. Менше дармоїдів, а більше людей праці!», – підсумував Ляшко.

Нагадаємо, Ляшко на Вінниччині став на захист фермера, у якого рейдери вимагають 17 мільйонів гривень.

41 КОМЕНТАРІ

  1. Так поделись своими лимонами и пусти бездомных на свою виллу, что слабо, борец за счастье украинского народа.

  2. Ні нас об’єднує боротьба проти таких, як Ляшко. Який вже стільки років у ВР, а толку з нього там тільки для самого себе, мільйони рахувати, які мама дарує. Може вже хватить людей за лохів тримати?

  3. Хочется сміятись він що раніше не знав що пенсія 1500 чому він стару владу не змусив пенсію нормальну щоб можна було жить на неї а не вижиаать

  4. Його це бажання і не покідало, добратись до корита. Він що думаєте піклується про народ що бідно живе,а при владі скільки років,він село підніме ,а раньше де ти був,чого не піднімав.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>