15.3 C
Kyiv
Вівторок, 16 Квітня, 2024

Ляшко на Вінниччині став на захист фермера, у якого рейдери вимагають 17 мільйонів гривень

Вже 2 роки голова фермерського господарства на Вінниччині Ігор судиться із рейдерами. Підробивши підпис і заволодівши землею, ті вимагають у чоловіка 17 мільйонів гривень.

Фермер і в поліцію звертався, і в суди – але проблема не зрушила з мертвої точки. Цю історію Ігор розповів Олегу Ляшку, який приїхав у місто Іллінці на зустріч із людьми, – передає прес-служба РПЛ.

«Йдемо до апеляційного суду. Приїхали тітушки. Ми пів села зібрали, три дні стояли, не пускали їх. Приходить до мене цей рейдер і каже: «17 мільйонів гривень і ми йдемо». Пішли у Верховний суд. Там не зробили ні експертизу підпису, ні зразків не відібрали. В статуті написано, що я голова фермерського господарства. Ні на що не звертаючи уваги, Верховний суд вже днями прийме рішення. Як з цим боротися?», – запитав Ляшка чоловік.

Вирішення проблеми фермера політик взяв під особистий контроль – пообіцяв надати кращих юристів і захистити його права. А щоб подібних ситуацій не виникало більше в Україні, пропонує ухвалити закон «Рейдерству – стоп!».

«Ваша історія така сама, як і тисячі історій по всій Україні – підробляють підписи та забирають землю чи майно. Тому я зареєстрував законопроект, щоб усі угоди по землі і по майну засвідчувалися аудіо- та відеофіксацією. Щоб вам не треба було роками ходити і доводити ваш підпис. Аудіозапис подивився, угода була підписана – і ніяких проблем. Немає аудіозапису – значить угода нечинна і нотаріус, який підробив документи, на 15 років тюрми має сісти за те, що хотів забрати майно», – наголосив Ляшко.

Крім того, аби спростити процедуру переоформлення землі, лідер РПЛ пропонує скасувати податок за це.

«Сьогодні фермерам треба по кадастрах ходити, по 300 доларів хабарів платити, щоб переоформити землю на когось. Я пропоную прийняти закон, щоб звільнити людей від сплати податку за переоформлення землі і вона в спадок переходила дітям та онукам. А ті, хто хочуть продати свої паї – нехай продають до Державного земельного банку за ринковою ціною. Тоді держава володітиме землею, а не влада продаватиме її чужинцям», – підкреслив Ляшко.

Нагадаємо, раніше Ляшко особисто подякував їзраїльському депутату за законопроект про Голодомор.

5 КОМЕНТАРІ

  1. А почему ляшик.а не аваков?..Выборы…Авакову нн ввбираться-ему пофиг.А раньше депутаты “решали” такие проблемы за твердую “таксу”( всмпомните Мосийчука)

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>