11.5 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

Ляшко на Чернігівщині: Нова влада має почути українців і запровадити безкоштовні програми з лікування онкології

Мешканка селища Талалаївка на Чернігівщині Марія прийшла на зустріч до Олега Ляшка з надією на допомогу. Її зять хворий на онкологію, а грошей в родині на лікування немає. Таких людей в Україні – мільйони, каже політик. Тому нова влада має почути українців і запровадити безкоштовні програми з лікування онкології.

Про це наголосив лідер РПЛ під час зустрічі, – інформує прес-служба РПЛ.

«Мільйони пенсіонерів отримують копійчану пенсію. Де їм взяти ті гроші, щоб пачку ліків купити? А де взяти гроші тим, у кого рідні хворі на онкологію – останнє з хати винести? Тому відновлення державного контролю за цінами на ліки, обмеження націнок та відновлення в державному бюджеті програм з лікування важких захворювань – онкології, серцево-судинних захворювань, діабету та інших важких хвороб. Це наша вимога до нової влади. А зараз ідеш в лікарню, як на кладовище, бо не знаєш, чи вилікують тебе без грошей. Тому цей бардак з грабежом людей треба припиняти», – наголосив Ляшко.

Крім того, лідер РПЛ вимагає від президента і його команди звільнити Уляну Супрун з посади керівника МОЗу і провести реальну медреформу.

«Реформа Супрун довела до того, що в селі днем з вогнем фельдшера не знайдеш, а тих, що залишилися – з 1 липня перевели на півставки. І на квартал на ФАПи «щедро» виділяють аж 200 гривень на ліки. Суддям і прокурорам зарплати мільйонні платять, а на медицину, кажуть, грошей немає. Лікар 8 років вчиться, щоб 4 тисячі гривень отримувати? Та він у Польщу поїде, щоб 4 тисячі євро отримувати. Тому ми пропонуємо переглянути бюджет і збільшити медикам зарплати. Ми вимагаємо виділяти на медицину не менше 3%, щоб не економили на людях, а міністерством охорони здоров’я має керувати людина, діти якої лікуються в Україні», – вважає Ляшко.

Раніше Ляшко під час зустрічі з місцевими жителями на Чернігівщині заявив, що люди вже вішатися збираються через кляті тарифи.

5 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>