15.4 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Ляшко на Черкащині: Повернемо корову в село – повернемо і молодь!

Молодь повернеться у село, коли буде робота і нормальна зарплата, вважає Олег Ляшко. Тому пропонує стимулювати фермерів розвивати тваринництво та сільське господарство у селі – здешевлювати кредити на техніку і будівництво ферм, давати по 5 тисяч гривень дотацій на корову та компенсувати вартість встановлення агропереробних комплексів.

Про це лідер Радикальної партії заявив в селі Виноград на Черкащині, – передає прес-служба РПЛ. 

Політик вийшов на пасовище, де познайомився із пастухом Петром Яковичем. Чоловік розповів, що на все село залишилось 50 корів, а люди ріжуть худобу, кидають хати і всіма сім’ями виїжджають у міста. Лідер РПЛ знає, як повернути життя в село.

«Сьогодні молодь на заробітках, бо в селі немає роботи. Як повернути молодь у село – роботу дати. А щоб була робота – треба тваринництво піднімати. На кожен гектар орендованої землі – одна корова, 5 тисяч гривень дотації на корову і дешеві кредити на придбання сільгосптехніки. А сьогодні обробляють поля пестицидами, худобу труять, бджіл труять, людей труять. В колодязях скоро води нормальної не буде – одні хімікати. Де влада? Чому не захищають людей і взагалі життя в селі? Бо їхнє завдання – задарма забрати у селян землю і роздерибанити її», – наголосив Ляшко.

Політик запевнив, що не дасть нові владі продавати землю, бо ринок землі за сьогоднішніх умов вважає грабежом українців.

«Якщо людина хоче продати пай – викупіть його за нормальною ціною, щоб вона могла за ті гроші квартиру купити чи хату побудувати. А влада довела людей до ручки, щоб за 3 копійки землю забрати. А потім каже про ринок земель. Це не ринок земель – це грабіж серед білого дня! Реальна земельна реформа – це Державний земельний банк: земля належить українцям, фермер орендує її і платить податки до бюджету, соціальна сфера на селі розвивається і село процвітає», – підкреслив Ляшко.

Нагадаємо, раніше під час відвідин ФАПу у с.Виноград на Черкащині Ляшко заявив, що повернути лікарів із-за кордону можна тільки збільшивши їм зарплати в Україні.

7 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>