2.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Ляшко на Черкащині: Фельдшерів у селах переводять на півставки, щоб зекономити бюджетні кошти

Повернути лікарів із-за кордону можна тільки збільшивши їм зарплати в Україні, наголосив Олег Ляшко на Київщині. Політик завітав до ФАПу в селі Виноград. Познайомився зі стоматологом Володею.

Хлопець 7 років вчився у Києві, а приїхав працювати на 4000 гривень у місяць. У селі – нещодавно. До нього, кажуть місцеві мешканці, теж був молодий спеціаліст, але звільнився через мізерну зарплату, – пише прес-служба РПЛ.

«Попередник Володі рік побув і втік від нас. Так вибачався, казав, що йому добре у нас, приємно працювати, але за ці гроші робити він не буде», – розповіли селяни.

Лідер РПЛ підкреслив, за кілька останніх років з України на заробітки виїхали понад 70 тисяч медиків. Відтік кадрів продовжується і зараз, зауважив він.

«Головний лікар розповідає мені, що на ФАПах зараз нічим платити людям зарплату, тому змушують медсестер, фельдшерів та санітарок переходити на півставки. Забезпечення державою ліками ФАПів – 500 гривень на місяць. Що за ці гроші купиш? Нічого! Стоматолог Володя, з яким я познайомився, 7 років провчився для того, щоб отримувати 4 тисячі гривень зарплати. А потім дивуємося, чому лікарі у Польщу виїжджають. Так тому, що медсестра чи санітарка у Польщі 2 тисячі євро отримує, а лікар – 4 тисячі євро», – обурився політик.

Зупинити геноцид людей, що не змогла зробити попередня влада – обов’язок нового президента і його команди, вважає Олег Ляшко.

«Ця реформа не для села – вона вбиває медицину в селі. Люди скоро фельдшера не бачитимуть, бо ФАПи в селах всі закривають. Чому – щоб залатати дірки в бюджеті, а потім перед МВФ відзвітувати, що зменшили видатки держбюджету. І план у них такий, щоб до 2050 року залишилось 20 мільйонів українців. От і вся медична реформа. А тій Супрун все «до лампочки». У неї 5 паспортів – сіла на літак і полетіла та ніхто з неї нічого не спитає. Тому ми вимагаємо звільнити Уляну Супрун та зупинити цей геноцид людей», – підсумував Ляшко.

Нагадаємо, раніше Ляшко звернувся до Зеленського і нагадав йому про закон про імпічмент.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>