12 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

Ляшко на базарі в Узині: У людей немає грошей на яблука – все йде на комуналку

Одні торгують, бо не мають грошей сплатити за комуналку, інші просто дивляться і нічого не купують, бо не мають за що. Такі реалії українських пенсіонерів побачив Олег Ляшко на ринку у місті Узин на Київщині. Політик пройшовся рядами та розпитав про ціни на продукти.

Про це повідомляє прес-служба РПЛ.

Олег Ляшко зупинився біля продавчині із наливними яблуками.

«По чому яблука продаєте?», – спитав Ляшко.

«По 6, 8, 9 гривень за кілограм», – презентувала товар продавчиня.

«Це не так і дорого. А скільки людей за день у вас купили яблука?», – продовжив політик.

«Сьогодні чоловік 20», – відповіла жінка.

«З котрої тут стоїте?», – допитувався Ляшко.

«З 7-ї ранку», – сказала продавчиня.

«Так це мало людей за день! Має бути не 20, а 200 покупців», – обурився лідер РПЛ.

«Так у людей грошей немає!», – резюмувала жінка.

«І скільки ви заробити – 200-300 гривень за день. У кращому випадку. Та ще й податки з них сплати. Ось і весь вирок владі. Пенсіонери стоять із 7-ї ранку, щоб 3 копійки заробити, а чиновники розказують, що підтримують бізнес. Найкраща підтримка бізнесу – щоб у людей були гроші і до вас черга за яблуками стояла. Тому я підніму зарплати і пенсії, аби люди до вас ходили і купували, а ви заробляли», – наголосив Ляшко.

Політик розпитав людей, чому вони не купують яблука. Пенсіонерка Ксенія Семенюк зітхала, що зі своєї пенсії не те що яблук, а й хліба не може купити – все треба віддати за комуналку.

«Вчора отримала платіжку. Ось вона, подивіться. Мені треба заплатити 2700 гривень. А пенсія – 1500 гривень, бо мені 12 років не вистачає стажу. Роботи позбавили», – бідкалася пенсіонерка.

«Так тут навіть більше. Опалення – 2700 гривень, обслуговування – 122 гривні. А ще і за світло та все інше заплати. Разом – понад 3000 гривень», – порахував Ляшко.

Розмову політика із Ксенією Володимирівною підхопила інша пенсіонерка. Бабусі 70 років, а вона і досі працює, бо на свою пенсію не може ні за комуналку заплатити, ні купити їжу та ліки.

«По 4 тисячі гривень за 3 місяці прийшло за опалення. А в хаті – сидиш і мерзнеш. І на що жити? Вже 3 місяці – борги за комуналку. Написала заяву, що до червня виплачу», – у відчаї розповіла пенсіонерка.

«А як не буде боргів, коли 4 тисячі гривень треба заплатити за комуналку? Пенсіонерці 70 років – де їй взяти 4 тисячі гривень? А крім комуналки, їй ще треба шматок хліба та пачку пігулок купити. Тому цей грабіж людей треба припиняти!», – наголосив Ляшко.

Лідер РПЛ розповів жінкам, що планує зробити, аби їхньої пенсії вистачало і за комуналку заплатити, і купити все необхідне для життя.

«Перше, що зроблю – скасую рішення уряду про підвищення цін на газ. Друге – розжену цю банду і відправлю їх у відставку. Третє – встановлю, щоб не більше 15% свого доходу сім’я платила за комуналку. Наступне – перегляну бюджет та підніму пенсії і зарплати. Я не дам грабувати народ! У влади є 1,5 мільярди гривень, щоб виплатити премію Коболєву. А чому на роботяг немає грошей? Одні мільярди в офшори виводять, а інші в 70 років на базарі торгують, щоб заробити 3 копійки і якось прожити. Я подолаю цю несправедливість!», – запевнив лідер РПЛ.

Від спілкування із Олегом Ляшком жінки були у захваті. Кажуть, він єдиний політик, який не боїться йти до людей і почути їхні проблеми.

https://www.facebook.com/O.Liashko/videos/2088191291249457/

Нагадаємо, раніше Ляшко заявив, що уряд покриває обкрадання українців головою «Нафтогазу» Андрієм Коболєвим і має нести за це відповідальність.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>