11.5 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

Ляшко: Ми – єдині, хто не дасть забути про селян в новому парламенті

Кредити на вітчизняну сільгосптехніку та компенсацію 50% її вартості пропонує надавати фермерам Олег Ляшко. Завдяки таким крокам машинобудівні підприємства будуть нарощувати обсяги виробництва, а аграрії – розвивати свої господарства і піднімати зарплати працівникам.

Про це лідер Радикальної партії розповів під час візиту до фермерського господарства «Нива», що в Київській області. На підприємстві цілий парк техніки – десятки тракторів, сівалок і комбайнів, але всі з-за кордону, – передає прес-служба РПЛ.

«То трактор – Данія, то сівалка – Німеччина, то техніка – Чехія, далі Америка, знову Німеччина… України немає, бо немає що купувати. Заводи не працюють, наука не розвивається. Нехай би взяли той американський комбайн, придумали щось нове, випускали своє, вони будуть дешевші і ми будемо їх купувати. Коли я сюди прийшов, «найновішому» трактору було 20 років. А зараз комбайнер їде і відпочиває – музика грає, кондиціонер працює, зарплату отримує і додому не хоче йти з роботи», – розповів директор підприємства Сергій Олександрович.

Олег Ляшко переконаний, щоб по українських полях їздила вітчизняна техніка, фермери повинні мати реальну державну підтримку.

«Політика держави націлена на те, щоб землю продати і село добити. А ми пропонуємо змінити цю політику – відновити виробництво і сільськогосподарське машинобудування, бо це робочі місця і розвиток технологій. Для цього має бути державна підтримка. Купує фермер вітчизняний трактор чи комбайн – частину вартості має компенсувати держава. Як у Польщі чи Білорусії. Чому Лукашенко віддає селянам половину вартості техніки, а ми не можемо? Тому що у нас ніхто не думає про розвиток села. А наша команда – єдина, що захищає інтереси села і не дасть нікому забути про селян у новому парламенті», – підкреслив Ляшко.

Нагадаємо, Олег Ляшко вимагає знизити пенсійний вік для доярок і шахтарів.

53 КОМЕНТАРІ

  1. Как уже надоел своими воплями!ну видит же, что не хотят его,но все равно лезет. Настойчивый ты наш,шел бы в поле работать-был бы у нас и лук и гречка

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>