21.8 C
Kyiv
Вівторок, 16 Квітня, 2024

Ляшко: МОЗ перепродає медикаменти з програми «Доступні ліки» втридорога

Олег Ляшко вимагає розслідувати зловживання із закупівлями у МОЗ. Факти фальсифікацій политік навів зі звіту Рахункової палати.

Політик підкреслив, що за останні 3 роки із держбюджету на придбання медикаментів було виділено понад 12 мільярдів гривень. Але більшість цих ліків не дійшли до хворих.

Про це повідомляє прес-служба РПЛ.

«Мільйони гривень народних грошей були перераховані на закордонні фірми і роками крутяться у зарубіжних банках замість того, щоб забезпечувати контракти на ліки, які потребують українці. Людям у лікарнях розповідають, що медикаментів немає за державний кошт, вони йдуть в аптеку, як в музей, і не купують пачку пігулок, бо немає грошей, потім хворіють і помирають. А в цей час на складах гниють величезні партії медикаментів на десятки мільйонів гривень. І замість того, щоб віддати їх українцям – їх утилізують», – обурився Ляшко.

Розповів політик і про те, як чиновники наживалися на програмі «Доступні ліки».

«В аптеках розказують, що медикаментів за програмою «Доступні ліки» немає, а потім ті ліки перепродують у кілька разів дорожче. А відкритого реєстру придбаних за державні кошти ліків немає. Майже на 50 мільйонів було придбано ліків на лікування онкохворих дітей. Водночас в інструкціях до цих ліків – заборона на їх використання для лікування раку у дітей», – підкреслив народний депутат.

Олег Ляшко закликав уряд виконати волю мільйонів українців і звільнити Уляну Супрун з посади керівниці МОЗу.

«Прем’єр-міністр Гройсман подав заяву на звільнення. Було б чудово перед його відставкою, щоб уряд нарешті прийняв рішення і звільнив Уляну Супрун з посади в.о. міністра охорони здоров’я. Ми вимагаємо від Генпрокуратури, Державного бюро розслідувань, інших правоохоронних органів ретельного розслідування фактів, оприлюднених Рахунковою палатою про зловживання у сфері охорони здоров’я. Ці злочини мають бути розслідувані і припинені, а Супрун має бути притягнута до відповідальності», – вважає Ляшко.

Нагадаємо, що раніше Ляшко заявив, що мільярди доларів треба витрачати не на імпортне вугілля, а на зарплату і безпеку наших шахтарів.

9 КОМЕНТАРІ

  1. документы! А это все – БЛА_БЛА Умом, как и богатством, надо не только обладать, но и уметь пользоваться. оториноларинголог
    .

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>