14.8 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Ляшко: Кожному українцю – по 2 гектари землі

Спочатку роздати землю українцям, а потім – розмовляти про вільний ринок. На цьому наголосив Олег Ляшко, спілкуючись з жителями села Лохвиця на Полтавщині.

Про це повідомляє прес-служба РПЛ.

Політик підкреслив, що добиватиметься реалізації ст.121 Земельного кодексу України, згідно якої кожен українець має право на 2 гектари землі сільгосппризначення.

«Як можна продавати землю, якщо у Лохвиці та в інших містах люди не отримали 2 гектари землі, яка їм належать за законом? Чому влада позбавила українців права отримати паї, які можна обробляти чи здати в оренду? Тому замість продажу землі чужинцям ми пропонуємо провести повну інвентаризацію земель. В Україні мільйони гектарів необлікованої землі, які обробляються незаконно. Доходи від цього йдуть у кишені олігархів, а не до бюджету. Натомість селянам, жителям міст, соціальним працівникам, вчителям і всім іншим відмовляють у наданні паю, який передбачений за законом і Конституцією», – обурився політик.

Коли всі українці отримають паї, які їм належать за законом – можна говорити про ринок земель, вважає Олег Ляшко і додає – тільки за умови запровадження Державного земельного банку.

«Людина, яка володіє землею, має право продати її до Державного земельного банку. Земля залишається у власності держави, переходить до нових поколінь українців або здається в оренду і дохід від цього йде на соціальні програми. Зокрема, на відновлення інфраструктури, збільшення пенсій для людей, будівництво доріг тощо. Це реальна земельна реформа, а не дерибан землі, який пропонує влада. Крім того, ми вимагаємо скасувати плату за переоформлення паїв, аби люди не платили по 15 тисяч гривень, та не враховувати землю при отриманні субсидії, бо це грабіж серед білого дня!», – підсумував Ляшко.

Нагадаємо, під час минулого візиту у селище Липова Долина на Сумщині Олег Ляшко пообіцяв допомогти пожежній частині отримати сучасний автомобіль і слово своє дотримав.

125 КОМЕНТАРІ

  1. Для себя любимого уже приобрел и не один гектар, и еще кучу квартир, домов, нигде не работая, кроме Рады , теперь нам обещает любые блага, чтобы попасть опять в Раду

  2. Ой брехун як ловко втюхує людям в мізки.Та не слухайте цього балабола аін вам накаже а потім будете казати от я послухали Ляшка думала він правду каже.Ви ж бачити яка в нього правда побільше язиком теліпати вішати людям лапшу на вуха більш гічого він не зробив за 5 років.

  3. Ляшко у кожного украінця землі достаточно дайте гроші ті що вкрали в украінців а самі беріть землю і попробуйте обробити іі без грошей хвати робити з людей дурнів

  4. Когда же вы по умнеете и перестанет доверять проходимцам,сколько он лет в Раде и кто получил от него хоть сотку земли,разве что 2*2*1.

  5. Ти гнидо пробірочне бири собі 10 гект поля хуярь по повній він народови дае щоб на тебе гниду робити а собі. Квартіри елітні і то на мамку записав да ти зранку в короварнику був бика в зад цулував

  6. А обробляти чим?куди продукцію дівати?За копійки, ще налогам обложуть такі,як Ляшко,хай сам іде і працює,а то це не в лото вигравати.Землю ми любимо,но труд земельний ніхто не поважає.

  7. У кожного на селі є пай у 2 гектара землі.Ті хто працював у колгоспах.Алеж попробуй оброби, коли солярка і бензин , дорого.А техніка не у кожного.От Добре зробили,красота.Порошкове молоко і сметана добрі, а колбаса із шкури і сої дуже смачна.

  8. Почему парламент за 5лет не протянул такой законопроект..проснулись..5 лет не могу оформить документ на 2 га земли. Херсонский держгеокадастр тупо тормозит оформление..выжидают.. В простых сельчан нервы на пределе .. Аудит таким тормозам..противонародным.. Достало!!!

  9. Яке ж нагле дивиться у очи людям и бреше.попався б вин мени на очи я б йому отэ рило начистив бе.и сказав бы все до за нього знаю

  10. Володимир Шевченко 2метри і то в місті не безкоштовно,а в кого немає енної суми долорів то крематорій, так дешевше.Нехай вже знайдеться людина яка закриє цьому….клоуну морду,да в селі 2 метри бехкоштовно, ну то не важно воно зпоконвіків так

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>