12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Ляшко – безальтернативна кандидатура на посаду спікера , – політолог

Президент України Володимир Зеленський має амбіції отримати на парламентських виборах більшість та сформувати уряд силами партії “Слуга народу”. В такому випадку він отримає повний контроль над виконавчою та законодавчою гілкою влади. 

Політолог Дмитро Левусь у коментарі ІНФОРМАТОРу заявив про необхідність створення потужної опозиції в парламенті аби не дати президенту взяти незалежний закондавчий орган під свій повний контроль.

“У президента і його оточення є неабияке бажання зробити “безопозиційний” парламент”, тобто сформувати коаліцію силами партії “Слуга народу” або піти на домовленості будь з ким, навіть з антиукраїнськими силами на кшталт якоїсь із реінкарнацій “Партії регіонів” або ж з “Батьківщиною” Тимошенко. Парламент, який буде грати тільки на стороні президента, де можливі будь-які, навіть відверто волюнтаристські рішення – не в інтересах України. Тому створення потужної опозиції і захід в Раду такої політичної сили, яка здатна протистояти цьому волюнтаризму і певному диктату президентської гілки влади однозначно тільки на користь державі”, – говорить експерт.

Окрім цього Левусь вважає, що окрім самих депутатів фракцій або груп, представники опозиції мають отримати важливий державний пост – посаду Голови Верхавоної Ради для того аби стоврити певний політичний баланс сил в країні.

“Логічно було б аби опозиція отримала вагому посаду, наприклад спікер парламенту. Постає питання, а хто ж це може бути? З нинішніх опозиціонерів Олег Ляшко може обійняти цю посаду. Поки що це безальтернативний варіант. Він вже показав, що може формувати порядок денний, має позицію по ключовим для України питанням і знає як діяти в її інтересах, в той же час є величезний досвід керування однією з найактивніших фракцій. Тому я думаю, що такий крок був би дуже логічним”, – завершив Левусь.

Нагадаємо, відповідно до результатів опитування, 10,2% українців бачать Ляшка Головою Верховної Ради. Також екс-спікери ВРУ розповіли, хто саме готовий обійняти цю посаду.

24 КОМЕНТАРІ

  1. Це буде чудово , коли його (ляшка) в парламенті не буде зовсім !! Не смішіть !! Спікером ляшка ??Скільки заплатили цьому політологу , щоб він таке видав ??

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>