8 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Eкс-голови парламeнту розповіли, хто має зайняти посаду спікера в новій Раді (ВІДЕО)

Вірогідним кандидатом на посаду голови Верховної Ради є Олег Ляшко.

Такі припущення висловили в ефірі телеканалу «Україна» колишні спікери парламенту – Леонід Кравчук і Арсеній Яценюк.

«Головне, щоб ця особистість не була пов’язана із жодною з гілок влади. Спікер має бути яскраво вираженою постаттю з центристськими переконаннями і повинен тримати планку, щоб парламент не став кишеньковим», – зазначив перший голова Верховної Ради Леонід Кравчук.

Наймолодший в історії голова парламенту Арсеній Яценюк зазначив, що спікер повинен знати парламентську кухню і мати необхідний досвід роботи в Раді.

«Він повинен знати, як працює парламент і розуміти, як працювати з депутатами. А це означає, що він, як мінімум, повинен бути керівником фракції у минулому. Ну і спікер повинен бути яскравий. Зрозуміло, найяскравіший у нас Ляшко», – підкреслив Яценюк.

У кріслі голови парламенту Ляшка хочуть бачити не тільки досвідчені політики, а й прості українці. За даними опитування соціологічної компанії «Edison research» 9% громадян вважають лідера Радикальної партії хорошою кандидатурою на посаду спікера.

Такий вибір людей пояснив політичний експерт Володимир Цибулько.

«Уявлення українців про лідерство – це сильний кулак. Мається на увазі не фізична форма, а характер і вольовитість. Цього якраз не відняти в Ляшка. Не дивно, що його називають серед претендентів на посаду – у нього є досвід, професіоналізм і яскравий тип поведінки», – підкреслив Цибулько.

Олег Ляшко вже заявив про свої амбіції очолити Верховну Раду і представив свій план реформи законодавчої гілки влади: скоротити чисельність депутатів до 250, запровадити сенсорну кнопку для голосувань і ввести сувору відповідальність за прогули.

«Кожному українцю буде цікаво побачити Ляшка головою Верховної Ради. Я не дам президенту узурпувати вплив на парламент. Парламент має бути незалежним від уряду і від президента органом для того, щоб представляти українців. На цій посаді я забезпечу баланс гілок влади і впроваджу всі ініціативи, спрямовані на подолання бідності. Голова парламенту Ляшко не допустить реваншу промосковських сил, не дасть відібрати мову і продати землю та не дозволить торгувати Україною», – заявив лідер Радикальної партії.

Нагадаємо, раніше політолог Олексій Голобуцький висловив думку, що емоційний виступ лідера Радикальної партії Олега Ляшка в стінах ПАРЄ – це приклад того, як потрібно поводити себе у ситуаціях, коли колишні партнери зраджують інтереси твоєї держави.

3 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>