9.6 C
Kyiv
Вівторок, 16 Квітня, 2024

Китайські IT-компанії запроваджують графік «996»: працювати по 12 годин, 6 днів на тиждень

Поки західний світ переходить на чотириденний робочий тиждень, китайські передові IT-компанії запроваджують графік «996». 

В останні роки Китай перебуває на піку технологічної суперсили з рекордною кількістю так званих «єдинорогів» — компаній з оцінкою у понад 1 мільярд доларів, — передає Громадське.

За даними Hurun Report, у 2018 році в Китаї новий« єдиноріг» народжувався кожні три дні. За даними інших експертів, Китай швидко наздоганяє США у галузі розробок додатків, які засновані на штучному інтелекті.

«Крім державної та інвестиційної підтримки, обсяги якої постійно зростають, секретом успіху IT-галузі в Піднебесній, схоже, є самовіддані і працьовиті підприємці. Але таке зростання має свою ціну, що обчислюється не в грошах, а в людських ресурсах», — пише видання Global Times.

Інтернет-компанія Youzan, яка базується у Ханчжоу, за даними джерел Global Times, перейшла на так званий графік «996»: коли співробітники працюють з 9 ранку до 9 вечора по 6 днів на тиждень.

«На щорічномих корпоративних зборах співробітників заохочували працювати більше кожен день, а пропозиція не розділяти роботу й особисте життя закріплено відтепер в корпоративному статуті компанії», — розповів журналістам співробітник Youzan, який виявив бажання не називати себе.

За його словами, на зборах директор Youzan посилався на компанію Huawei як на еталон, і говорив, що члени сім’ї повинні висловити підтримку, якщо співробітнику необхідно працювати понаднормово.

Нагадаємо, Китай інвестує 15 мільярдів у будівництво тунелю між Естонією та Фінляндією.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>