11 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Київрада перейменувала на честь Джона Маккейна вулицю на Печерську

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати підтримали перейменування вулиці у Печерському районі столиці.

Про пише “Новинарня” з посиланням на Київську міську раду.

Вулиця Івана Кудрі носитиме ім’я сенатора Сполучених штатів Америки Джона Маккейна. Саме цю вулицю перейменовано, адже Кудря був радянським розвідником і керівником підпільної розвідувально-диверсійної групи в Києві під час Другої світової війни. Його головним завданням була боротьба з «українськими націоналістами».

«Маккейн активно відстоював інтереси України та підтримував наше прагнення жити в сучасній, демократичній державі. Він неодноразово бував на фронті. Хочу зазначити, що до нас зверталися громадські організації, мешканці, була зареєстрована електронна петиція до міської влади з пропозицією вшанувати ім’я Джона Маккейна в столичній топоніміці. Тому цілком логічно, що Київрада назвала одну з вулиць на його честь», – наголосив заступник міського голови Володимир Прокопів.

Він також зазначив, що ініціативу перейменування підтримала родина американського політика. Київрада отримала офіційного листа від дружини сенатора Сінді Маккейн.

Рішення підтримали 71 депутат Київради.

Раніше ми писали про те, що працівниця київського управління соцзахисту придбала нерухомість за півтора мільйони.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>