12.6 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Купрій закликав Зеленського бути більш рішучим

Позапартійний і позафракційний народний депутат Віталій Купрій, який відкрито підтримує новообраного президента України Володимира Зеленського, закликав останнього бути більш рішучим на фоні подій в парламенті щодо інавгурації.

У кулуарах Верховної Ради Купрій поспілкувався з журналістом ІНФОРМАТОРа і розповів про необхідність якнайшвидшого голосування Радою дати інавгурації Зеленського.

“Раніше було сформовано тимчасове об’єднання депутатів, щоб допомогти пану Зеленському перемогти у виборчому процесі. Тому що ми виступаємо більше проти Порошенка. Воно (об’єднання депутатів, – ред.) фактично вже виконало свої функції і міжфракційне об’єднання не потрібне. Потрібно формувати депутатську групу з повноцінними правами, яка буде відстоювати інтереси або законопроекти пана президента коли він вступить у повноваження. Але ще невідома позиція, чи буде це використовуватися паном Зеленським, оскільки вже заявлено, що необхідно перезавантажувати парламент”, – зазначив нардеп.

Купрій переконаний, що президент мав би зайняти рішучу позицію, і готовий надати допомогу Зеленському.

“Щодо нової коаліції, то, звісно, якщо сформується в діючому парламенті нова коаліція, тоді не буде підстав щоби робити дострокове припинення повноважень парламенту. За моїми підрахунками зараз, практично кожен день 50 мільйонів доларів розкрадається через різні корупційні схеми. Це і контрабанда, і несплата податків, офшорні махінації, відкати на тендерах. Кожен день, коли парламент залишається, схеми продовжуються. І я вважаю, що пан президент мав би зайняти рішучу позицію.

Пан Зеленський сказав, що сьогодні він вимагає від парламенту голосування за призначення інавгурації. Не буде голосування. Що далі? Треба бути більш рішучим. Ми допомагаємо. Я, пані Савченко, ще певні депутати готові помагати пану Зеленському у якнайшвидшому вступі в повноваження і у впровадженні тих речей, які він обіцяв людям. Але ми вважаємо, що не варто втрачати час. Кожен день – це загроза”, – переконаний парламентар.

Купрій пояснив, чому дату інавгурації найближчим часом не буде призначено.

“Ніхто нічого не призначить (щодо дати інавгурації, – ред.). Вони заводять рака за камінь. Це було відомо кілька днів тому. Чому я вчора прийшов на погоджувальну раду з жорсткими заявами. Вони планують такий сценарій: постійно хтось буде щось розглядати, реєструвати, вони відтягують і на четвер виносять в залу. Як ви думаєте, після заяви пана Бурбака, що 19 число – це день політичних репресій, хто буде голосувати? Ніхто. Частина БПП не буде голосувати, вони просто не наберуть голосів”, – резюмував політик.

Нагадаємо, вчора позафракційні нардепи Купрій і Савченко вимагали від спікера Ради Парубія включити до порядку денного питання про призначення дати інавгурації Зеленського на 19 травня.

А сьогодні в кулуарах парламенту Надія Савченко заявила, що інавгурація Зеленського не блокує роботу Верховної Ради, а блокує подальше свавілля Порошенка.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>