11 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Королевська Наталія Юріївна

Королевська Наталія Юріївна – ​​український політичний і державний діяч, колишній міністр соціальної політики України (2012—2014), лідер партії «Україна — Вперед!».

Кандидат на виборах президента України в 2014 році (30 квітня зняла кандидатуру).

Народний депутат України V і VI скликань від БЮТ, голова Комітету Верховної Ради України з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва (2007—2012). Віце-президент Асоціації платників податків України, – повідомляє Вікіпедія.

KOS_8049

Фото: korolevska.

Народилася 18 травня 1975 року в місті Красний Луч Луганської області.

Освіта

Школу закінчила зі срібною медаллю. Згідно з наданими Наталією Королевською документами, вона має дві вищі освіти та ступінь кандидата наук:

У 1997 році заочно закінчила економічний факультет Східноукраїнського національного університету за спеціальністю «Менеджмент у виробничій сфері» та здобула кваліфікацію менеджера;

2002 року закінчила Донецьку державну академію управління і отримала диплом про перепідготовку за спеціальністюменеджмент організацій;

2011 року отримала диплом про присудження наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю «Економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності)».

Політичні амбіції

Наталія Королевська – людина амбіціозна. Вона зайнялася бізнесом у вісімнадцять років. За час, що минув з тих пір, вона стала однією з найвпливовіших фігур на Луганщині. Хоча Наталія Юріївна скромно оцінює свої досягнення: ” … на рахунок впливовості я б не сказала, можливо, до мене просто є частка поваги” (Відблиск, 25 лютого 2007 р.). Депутатство – не межа мрій Наталії Юріївни. На питання, яка роль їй відводиться в БЮТ, рік тому Наталія Королевська відповіла: “Я секретар комітету ВР з економічної політики. Моє завдання – це контроль економічної сфери і всього законодавства, яке розглядається в парламенті. Загалом, я на сторожі з економічних питань” (Відблиск, 25 лютого 2007 р.). Наталія Юріївна стверджує, що посада для неї – не самоціль. Думаю, що головне – це наскільки ти можеш бути ефективною на тій або іншій посаді, і які є механізми для реалізації тих цілей і завдань, які перед тобою стоять, – вважає вона (Главред, 5 листопада 2007 р.). У травні 2008 року Наталію Королевську називали серед претендентів на посаду голови Фонду державного майна України. Наталія Юріївна назвала цю інформацію чутками, заявивши, що цілком комфортно почуває себе в кріслі голови парламентського комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва.

Політична діяльність

З 2002 по 2006 рр. — депутат Луганської обласної ради, секретар постійної комісії з питань промисловості, будівництва, ЖКГ та торгівлі. Брала участь у розробці та реалізації обласних програм зі створення і розвитку спеціальних (вільних) економічних зон та територій пріоритетного розвитку. Була головою комісії з питань аналізу діяльності і пошуку шляхів оздоровлення холдингу «Донбасантрацит».

З 2006 р. — народний депутат України V скликання, Блок Юлії Тимошенко. Член політради партії «Батьківщина». Секретар Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики, член Постійної делегації в Міжпарламентській асамблеї держав учасниць СНД.

З 2007 р. — народний депутат України VI скликання, голова Комітету Верховної Ради України з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва. Згідно з даними офіційного веб-сайту Верховної Ради України за результатами письмової реєстрації народних депутатів протягом 2011 року з загальної кількості 82 ранкових та вечірніх пленарних засідань парламенту Королевька була присутня лише на 25, що становить 30 %.

Співголова групи з міжпарламентських зв’язків з Російською Федерацією.

Віце-президент Асоціації платників податків України.

23 грудня 2011 року була обрана лідером Української соціал-демократичної партії (УСДП), яка входила до складу Блоку Юлії Тимошенко.

14 березня 2012 року була виключена з фракції БЮТ через системне порушення фракційної дисципліни. На думку самої Королевської, її виключення з фракції пройшло без погодження з Юлією Тимошенко, за рішенням Олександра Турчинова та Андрія Кожем’якіна. Пізніше, в ефірі телеканалу «Інтер», Олександр Турчинов підтвердив цю інформацію та заявив, що існують серйозні проблеми при комунікації з Юлією Тимошенко.

15 березня 2012 року Рада Блоку Юлії Тимошенко через «відхід керівництва УСДП та, зокрема, Наталії Королевської, від політичних та ідеологічних засад, на яких створювався БЮТ та функціонує опозиція», а також через «…співпрацю цієї партії з Адміністрацією президента та правлячим режимом» виключила Українську соціал-демократичну партію, яку очолювала Наталія Королевська, зі складу БЮТ.

22 березня українська соціал-демократична партія (УСДП) перейменована на Партію Наталії Королевської «Україна — Вперед!». Відповідне рішення одноголосно підтримано делегатами IX з’їзду УСДП.

Під час свого виступу на з’їзді партії Наталія Королевська відмітила, що незважаючи на перейменування, ідеологія партії, як і політична позиція, залишиться незмінною. «Я переконана, що соціал-демократична ідеологія — єдина, яка здатна вивести Україну із жахливого соціал-економічного стану. Тому ідеологія партії залишається незмінною, незважаючи на перейменування. Крім того, я з відповідальністю заявляю: ми були в опозиції до режиму Януковича, і ми залишаємось у опозиції до режиму Януковича. Я боролась за звільнення Юлії Тимошенко, і ми продовжимо нашу боротьбу», — заявила Королевська. Пізніше з’явилась інформація, що Юлія Тимошенко дуже болісно сприйняла звістку про створення Королевською своєї партії і не бажає з нею більше спілкуватися.

Партія заявила про намір брати участь в парламентських виборах 2012 року.

Виборчий список власної партії, оприлюднений 1 серпня, Королевська очолила особисто. Громадянський рух «Чесно» для сприяння забезпечення виборцям можливості доступу до різнобічної та неупередженої інформації, потрібної для здійснення усвідомленого, поінформованого вибору згідно зі статтею 63 Закону України «Про вибори народних депутатів України», провів перевірку депутата Верховної Ради VI скликання та одночасно кандидата в депутати Верховної Ради VII скликання Королевської Наталії Юріївни на відповідність розробленим рухом критеріям доброчесності. Отримані такі результатам моніторингу:

Причетність до порушень прав і свобод людини (порушено право громадян на отримання достовірної інформації шляхом виготовлення та розміщення «джинси»);

Зміна політичної позиції всупереч волевиявленню виборців (вихід зі складу фракції, за списком якої пройшла в парламент);

Причетність до корупційних дій (витратила, як депутат, в 2010 році за кошти Державного бюджету України на свій проїзд 95 223 гривень при нормі 26 800 гривень);

Непрозорість задекларованих доходів та майна та їх невідповідність способу життя (задекларувала за 2011 рік власний сукупний дохід та своєї сім’ї загальною сумою 167 640 грн. (у тому числі заробітна плата народного депутата — 167 338 грн.) і 557 388 грн. відповідно, хоча журнал «Фокус» ще в 2008 році оцінив її статки в суму 243 мільйони доларів США, а на сесії парламенту кореспонденти сфотографували її у одязі від Louis Vuitton та з наручним годинником Breguet вартістю 82 000 євро);

Неособисте голосування в парламенті (карткою голосували при відсутності Королевської на засіданнях згідно з даними письмової реєстрації);

Відсутність на засіданнях парламенту та комітетів.

Бізнес-діяльність

У 1992–1993 рр. працювала менеджером на підприємстві «Етко», а в 1993–1998 рр. — фінансовим директором компанії «Мета». Протягом 1998–2001 рр. була комерційним директором «МЕТА Компані».

У 2001–2006 рр. займала посаду голови Наглядової Ради ВАТ «Луганськхолод». За час її керівництва було проведено повну модернізацію підприємства, створено департаменти логістики, збуту, маркетингу, управління якістю та стратегічного розвитку.

За результатами загальнонаціональної програми «Людина року — 2004» Наталія Королевська стала лауреатом у номінації «Лідер середнього бізнесу».

У 2003–2005 рр. — член Ради підприємців України при Кабінеті Міністрів України, координатор Луганської регіональної комісії Ради підприємців України.

З 2003 року — виконавчий директор Асоціації товаровиробників Луганщини «МИ» (на громадських засадах).

В 2008 році за оцінкою журналу «Фокус» Наталія Королевська, як співзасновник ВАТ «Луганськхолод» (торгова марка рос. «Королевское мороженное»), з статками 243 мільйони доларів Сполучених Штатів Америки входила до першої сотні найбагатших людей України, займаючи в списку 93 позицію.

Захоплення

Любить кататися на конях. Наталія Юріївнавласниця стайні. Її коні беруть участь у різноманітних міжнародних змаганнях.

Цікаві факти

У 2008 році в «ТОП-100» найвпливовіших українців, яких визначив журнал «Кореспондент», Наталія Королевська посіла 68-е місце.

У 2009 році Н. Королевська увійшла до першої десятки у рейтингу «ТОП-100» найвпливовіших жінок України (9-те місце), складеному журналом «Фокус».

У 2010 році пані Королевська посіла 66 місце цього ж рейтингу “ТОП-100″найвпливовіших жінок України, складеному журналом «Фокус».

Згідно з опитуваннями інтернет-видань, за Наталією Королевською вже кілька років міцно закріплений статус найвродливішої парламентарки.

Пані Королевська не володіє літературною українською мовою. Інколи висловлюється суржиком чи так званою «азірівкою».

Наталія Королевська стала прототипом одного з персонажів українського мультсеріалу Казкова Русь.

Родина

Батько – Юрій Васильович Королевський — директор шахти.

Мати – Лариса Петрівна Королевська — вчителька в школі.

Старший брат – Костянтин Юрійович Королевський (народився 16 жовтня 1965 року):

2004-2008 — займав посаду заступника керівника Департаменту містобудування р. Москви;

2008 — перший заступник керівника Департаменту дорожньо-мостового та інженерного будівництва р. Москви;

2010 — заступник керівника Міністерства регіонального розвитку РФ.

Особисте життя

Чоловік (другий шлюб) – Юрій Васильович Солод.  Познайомилися на Кіпрі.

Два сина – Ростислав (народився 2001 року) та Ярослав (народився 2008 року).

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>