12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Конгрес США чекає свідчень колишнього юриста Трампа

Колишній адвокат президента США Дональда Трампа Майкл Коен виступить 7 лютого на відкритих слуханнях у Палаті представників Конгресу США.

Про це сам Коен заявив у спеціальному комюніке, – передає Радіо Свобода.

У грудні 2018 року Коен, який упродовж останніх 10 років був однією з найближчих довірених осіб Дональда Трампа, був засуджений на три роки позбавлення волі. На суді Коен визнав себе винним у наданні неправдивих свідчень у Конгресі з приводу будівельних проектів Трампа в Москві.

Пізніше Коен стверджував, що порушував закон за прямою вказівкою Трампа. Він також сказав, що його дії мали допомогти приховати «брудні справи» кандидата в президенти. Ідеться насамперед про платежі жінкам, які заявляли про інтимні зв’язки з Трампом. Коен підтвердив, що Трамп розпорядився заплатити, побоюючись, що розголос скандалу негативно позначиться на його шансах бути обраним.

У заяві 10 січня Коен повідомив, що готовий на слуханнях у Конгресі дати повну і достовірну інформацію про ці події.

Трамп раніше неодноразово називав Коена людиною, яка не заслуговує на довіру.

У США триває розслідування ймовірного втручання Росії в президентські вибори в США. Спецпрокурор Роберт Мюллер з’ясовує, чи була змова штабу Трампа з Кремлем з метою підірвати позиції суперника Трампа від Демократичної партії Гілларі Клінтон. Москва свою причетність до втручання у вибори в США та інших державах відкидає.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>