8 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Конфлікт навколо Феодосіївського монастиря: у храмі тривають слідчі дії

У столичному Свято-Феодосіївському монастирі розпочалися слідчі дії правоохоронних органів.

Про це з місця події повідомляє спеціальний кореспондент видання ІНФОРМАТОР.

Конфлікт навколо собору загострився після того, як 20 червня з «Проекту Помісного собору УПЦ КП» стало відомо, що намісника Свято-Феодосіївського монастиря архімандрита Макарія (Папіша) включено до членів секретаріату «собору». Проте це відбулось без його дозволу та всупереч його волі.

Релігійна громада, яка знаходиться в Свято-Феодосіївському монастирі, на чолі з намісником Макарієм, не підтримує авантюри Філарета з відновлення «Київського патріархату».

Раніше вже повідомлялося, що бухгалтер, яка підтримує Філарета, вивезла з монастиря цінні папери і документи. Документи їй допомагали вивезти правоохоронці.

Наразі в монастирі тривають слідчі дії. Журналістів не пускають в приміщення, де проходять слідчі дії.

https://www.facebook.com/informator.ukraine/videos/676791942749029/

Журналісту ІНФОРМАТОРа також вдалося поспілкуватися з ігуменом Феодосіївського монастиря Макарієм.

«Вони (прихильники Філарета, – ред.) намагаються робити, як вони вважають, благу справу ницими справами. Що відбулося? Вони зламали двері бухгалтерії, викрали установчі документи, навіть документи про призначення, і тепер кажуть нам, що ви тут ніхто, а ми все. Така поведінка – це не євангельський дух», – розповів ігумен.

Ігумен Макарій
Ігумен Макарій

Він переконаний, що сьогоднішні події, які відбуваються в монастирі, – це наслідки вчорашнього так званого «собору», на якому було прийняте рішення про відновлення «Київського патріархату».

«Монастир визначився, що ми в ПЦУ, а одна людина – архімандрит Андрій – вирішила йти за Філаретом. Дуже легко зруйнувати щось. Знаєте, скільки часу нам прийдеться розгрібати усі ці наслідки? Вже зараз люди задають мені питання, як ми можемо вчити смиренню, якщо у нас таке відбувається. У мене відповідь лише одна: не я ініціатор», – сказав ігумен Макарій.

Як відомо, монастир Київського Патріархату не може сплатити по нових тарифах.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>