10.4 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

Захоплення Свято-Феодосіївського монастиря у Києві вдалося нейтралізувати

Сьогодні стало відомо про те, що у столиці прихильники Почесного патріарха ПЦУ Філарета захоплюють Свято-Феодосіївський монастир.

Як повідомляв кореспондент ІНФОРМАТОРа з місця подій, храм намагалися взяти під контроль представники самопроголошеного «Київського патріархату».

Наразі конфлікт вичерпано. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Андрій Лозовий.

https://www.facebook.com/Andriy.Lozovyi/posts/3376530232372683

 

За словами нашого кореспондента, бухгалтер монастиря, яка підтримує Філарета, намагалася винести з будівлі цінні папери і документи, однак наразі провокація не вдалася. Також стало відомо, що так званий “Київський патріархат” незаконно призначив нового настоятеля храму.

Конфлікт навколо собору загострився після того, як 20 червня з «Проекту Помісного собору УПЦ КП» стало відомо, що намісника Свято-Феодосіївського монастиря архімандрита Макарія (Папіша) включено до членів секретаріату «собору». Проте це відбулось без його дозволу та всупереч його волі.

Релігійна громада, яка знаходиться в Свято-Феодосіївському монастирі, на чолі з намісником Макарієм, не підтримує авантюри Філарета з відновлення «Київського патріархату».

UPD: Наразі стало відомо, що поліція допомогла бухгалтеру вивезди з монастиря документи.

Раніше повідомлялося, що монастир Київського Патріархату не може сплатити по нових тарифах.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>