14.3 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Комітети Ради розглядають законопроект про безперешкодну роботу ЗМІ під час виборів

Комітети Верховної Ради України розглядають проект Постанови про заходи необхідні для безперешкодної роботи засобів масової інформації у період виборчого процесу виборів Президента України у 2019 році.

Законопроект опубліковано на сайті Верховної Ради, її авторами є 25 депутатів, які усвідомлюють небезпечність фальсифікацій на виборах.

“Метою проекту Постанови є усунення правових, адміністративних, економічних та організаційних перешкод у висвітленні передвиборчої кампанії з виборів Президента України у 2019 році, запобігання можливим зловживанням з боку контролюючих органів при проведенні перевірок діяльності засобів масової інформації”, – повідомляється у пояснювальній записці.

Постанова:

Виходячи з необхідності безумовного забезпечення конституційних гарантій на свободу слова в Україні, на вільне вираження своїх поглядів і переконань, створення належних умов для творчої діяльності журналістів, забезпечення плюралізму думок у матеріалах друкованих та електронних засобів масової інформації, усунення правових, адміністративних, економічних та організаційних перешкод у висвітленні передвиборчої кампанії виборів Президента України у 2019 році, а також недопущення припинення діяльності засобів масової інформації інакше як за рішенням їх засновника (співзасновників) або суду, Верховна Рада України постановляє:

1. Кабінету Міністрів України вжити заходів щодо припинення перевірок засобів масової інформації відповідними службами органів виконавчої влади і державними установами у період проведення передвиборчої кампанії з виборів Президента України у 2019 році.

2. Державній фіскальній службі України вжити заходів щодо припинення перевірок засобів масової інформації у період передвиборчої кампанії з виборів Президента України у 2019 році.

3. Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення вжити заходів щодо припинення перевірок телерадіоорганізацій у період передвиборчої кампанії з виборів Президента України у 2019 році, за винятком перевірок стосовно порушень,

передбачених у пункті 8 статті 72 Закону України «Про телебачення і радіомовлення».
4. Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення не застосовувати санкції до телерадіоорганізацій за результатами перевірок, проведених до набрання чинності цією Постановою, в період передвиборчої кампанії з виборів Президента України у 2019 році.

5. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття

Раніше ІНФОРМАТОР повімомляв, що Верховна Рада заборонила громадянам РФ бути спостерігачами на українських виборах.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>