9.9 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Колишньому голові Апеляційного суду Криму продовжили арешт

Колишньому голові Апеляційного суду Криму Валерію Чорнобуку продовжили термін утримання під вартою на 39 днів – до 27 червня 2019 року.

Рішення виніс Голосіївський районний суд Києва, задовольнивши клопотання прокуратури АРК, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

За словами прокурора Тетяни Косяченко, існують обґрунтовані ризики, що Чорнобук може втекти від слідства, а оскільки він довгий термін був суддею в різних судах, є ще й ризик тиску на свідків і слідство.

Косяченко нагадала, що Чорнобук чотири місяці був в розшуку.

Адвокат Чорнобука Костянтин Гріцішен заявив, що на момент затримання В. Чорнобук мав статус адвоката, а отже його затримання в загальному порядку було незаконним. Також Гріцішен стверджував, що протоколи допитів свідків у справі Чорнобука в більшій частині тексту збігаються один з одним, а відеоінтерв’ю про переведення кримських судів в російські закони, яке Чорнобук дав в березні 2014 року – “змонтоване” і “має невідоме походження”.

Валерій Чорнобук заявив, що йому нічого додати до попередніх показань, і він все ще залишається суддею, оскільки Верховний суд України визнав незаконним і скасував постанову Верховної Ради про звільнення Чорнобука, а рішення ВСП про звільнення буде розглянуто лише наприкінці травня”.

Валерій Чорнобук на момент окупації Криму очолював Апеляційний суд АРК. 11 липня 2018 року прокуратура АРК повідомила йому про підозру у зраді за ч.1 ст.111 КК України.

Нагадаємо, суд арештував екс-командувача Нацгвардії Аллєрова.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>