1.9 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

“Казаки” піддали тортурам двох екс-зеків, які відмовилися шпигувати на “ЛНР”

На Луганщині бойовики піддали тортурам двох чоловіків, які були звільнені після відсидки на окупованій території, коли ті відмовилися шпигувати на користь “ЛНР”.

Про це в суботу, 6 квітня, повідомив прес-центр Об’єднаних сил.

Зазначається, що співробітники Служби безпеки України, залучені до ООС, отримали інформацію про “чергові спроби вербування наших співвітчизників «спецслужбами» терористичної організації «ЛНР»”.

“Цього разу СБУ встановила, що представники збройних формувань Російської Федерації намагалися втягнути у злочинну діяльність на користь ворога двох колишніх в’язнів,які, звільнившись після відбуття покарання на окупованій території, намагалися перетнути лінію розмежування, щоб повернутися додому. Однак у пункті пропуску чоловіків затримали представники так званого «МГБ ЛНР». Одного з них після відмови збирати для бойовиків інформацію щодо дислокації й переміщення військових підрозділів Об’єднаних сил, вони віддали «на перевиховання» «казакам». Члени «казачого» НЗФ піддали бранця жорстоким тортурам, і, зрештою, відпустили із забороною повертатися”, – розповіли в ОС.

“Інший колишній в’язень тричі намагався перетнути лінію розмежування і зміг виїхати з окупованої території лише з четвертого разу, після побиття у катівні «МГБ». Прибувши на підконтрольну уряду України територію Луганської області, чоловіки відразу надали українським правоохоронцям свідчення щодо обставин свого вербування”, – зазначили в прес-центрі.

Нагадаємо, посол ОБСЄ зустрівся в Донецьку з шістьма українськими заручниками.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>