1.9 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Посол ОБСЄ зустрівся в Донецьку з шістьма українськими заручниками

Координатор ОБСЄ в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Тоні Фріш відвідав окупований Донецьк, де зустрівся з шістьома українськими заручниками – чотирма військовими і двома цивільними.

Про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

“У ці дні координатор ОБСЄ в гуманітарній групі посол Тоні Фріш відвідав окупований Донецьк, де, за нашою попередньою інформацією, зустрівся з чотирма заручниками – військовими, яких бойовики не звільняють більше чотирьох років, попри всі наші зусилля”, – написала Геращеко у “Фейсбуці” в суботу, 6 квітня.

Також, за її словами, бойовики показали Фрішу ще двох цивільних, яких незаконно утримують в Донецьку.

“За нашою попередньою інформацією, Т.Фріш так і не зустрівся з іншими заручниками, на відвідуванні яких українська сторона наполягала в Мінську, зокрема і зі Станіславом Асєєвим. Загалом йому дали можливість побачити тільки третину з тих, чиї прізвища були в нашому списку з вимогою їх відвідати”, – зазначила Геращенко.

Віце-спікер наголосила, що замість десяти українських заручників, на відвідуванні яких наполягав Київ, Фрішу показали тільки чотирьох військових “і ще двох цивільних, про затримання яких ми знаємо”.

” Українська сторона залишає за собою право на дзеркальні умови відвідин координатором ОБСЄ пенітенціарних закладів, і дзеркальний дозвіл зустрічей з людьми, заявленими в списках запрошеними окупантами з РФ представниками ОРДЛО”, – заявила представниця України в гуманітарній підгрупі ТКГ.

Ірина Геращенко також розповіла, що сім’ї українських заручників передали через Тоні Фріша листи своїм рідним, які координатор ОБСЄ передав представникам Міжнародного комітету Червоного Хреста, “і в Мінську ми хочемо почути, чи отримали заручники звістки від свої сім’ї”.

Крім того, Геращенко висловила невдоволення тим, що Тоні Фріш під час відвідин окупованого Донецька “тепло обіймався з представниками окупаційної влади”.

“Ці кадри вже викликали гостру емоційну реакцію і обурення колишніх заручників і сімей заручників… Ми змушені будемо в Мінську звернути увагу посла Фріша на те, що його зустрічі в окупованому РФ Донецьку не мали приватного характеру, він там представляв ОБСЄ, від якої ми чекаємо допомоги в деокупації Донбасу, а не обнімашок”, – написала учасниця ТКГ.

https://www.facebook.com/iryna.gerashchenko/posts/2168020599952408

Раніше повідомлялося, що Україна дорікнула ОБСЄ в недостатньому висвітленні мілітаризації Чорного і Азовського морів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>