12.6 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

Іран відмовився від низки зобов’язань за ядерною угодою

Іран відмовляється від деяких зобов’язань, прописаних в міжнародній ядерній угоді 2015 року, з якої рік тому вийшли США.

Таке рішення ухвалила Рада національної безпеки Ірану, передає “Європейська правда”.

У заяві ради, поширеній державним агентством IRNA вказується, що Іран на 60 днів припиняє дотримуватися зобов’язань щодо обмежень на запаси збагаченого урану і важкої води.

“Країнам-підписантам буде дано 60 днів для виконання своїх зобов’язань, особливо в банківській сфері і сфері нафтових родовищ. Тим часом, якщо вони не виконають вимоги Ірану, Ісламська Республіка Іран припинить дотримання норм із збагачення урану і заходів з модернізації реактора на важкій воді Арак”, – йдеться в заяві.

“Це очевидне американське знущання, на жаль, не зустріли ніякими належними діями з боку Ради Безпеки або решти членів договору”, – заявили в Тегерані.

Президент Ірану Хассан Рухані направив листи з відповідним рішенням всім держав-підписантам угоди і заявив про готовність продовжити консультації на всіх рівнях.

“Але Іран продемонструє рішучу і негайну реакцію на будь-які безвідповідальні дії, включаючи передачу в Раду Безпеки ООН або подальші санкції”, – заявив Рухані.

Раніше ми писали, що Іран продовжить експорт нафти попри санкції США.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>