8.7 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Васюник Ігор Васильович

Ігор Васильович Васюник –  український політик, громадський діяч, підприємець.

photo-3

Фото: vasiunyk.

Народився 1 серпня 1969 року в смт. Великий Любінь Городоцького району Львівської області, – повідомляє Вікіпедія.

Освіта

З 1986 р. по 1992 р. — Львівський державний університет ім. І. Франка (економічний факультет, планування народного господарства).

З 1996 р. по 1998 р. — Львівський інститут менеджменту (менеджмент організацій).

З 2004 р. по 2007 р. — Академія державного управління при Президентові України (державне управління).

Трудова діяльність

З квітня 2005 р. по серпень 2006 р. — радник голови правління, начальник Департаменту, заступник голови правління, перший заступник голови правління НАК «Нафтогаз України».

З травня 2009 р. по квітень 2010 р. — представник Укрзалізниці в Кабінеті Міністрів України.

З серпня 2010 р. до червня 2012 — голова спостережної ради ТОВ «Укркорпінвест».

З 12 грудня 2012 р. по 27 листопада 2014 р. — Народний депутат України 7-го скликання. Обраний по виборчому округу №117 (Львівська область). Член депутатської фракції ВО «Батьківщина», голова підкомітету з питань нафтової промисловості і нафтопродуктозабезпечення Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

З листопада 2014 р. – Народний депутат України 8 -го скликання. За партійним списком (№ 17 у списку) від Народного фронту. Перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань транспорту.

Громадська та політична діяльність

Громадська діяльність

Багаторічний голова Благодійного фонду «Гуманітарні ініціативи».

Громадська діяльність Ігоря Васюника, зокрема, включає підтримку виставки творів сучасного мистецтва у Палаці мистецтв, експозиції картин Альтамонте у замках Львівщини, придбання реанімаційного обладнання для немовлят Львівської міської дитячої клінічної лікарні, реставрацію церкви у Добромилі, участь у реконструкції собору св. Юра у Львові, видання фотоальбому «Вернись із спогадів… Володимир Івасюк», проекту «Танцювальні уікенди», а також сприяння у реалізації численних інших гуманітарних акцій.

Найбільшим проектом Благодійного фонду “Гуманітарні ініціативи” був проект будівництва пам’ятника Омеляну Ковчу у Перемишлянах. Для будівництва монументу блаженному фонд Ігоря Васюника задіяв понад 2 млн гривень.

З червня 2012 р. — активний ініціатор та учасник акцій на підтримку української мови, зокрема, всеукраїнської кампанії «Нас єднає мова. Єдина державна мова».

З серпня 2014 року по сьогодні за ініціативи Ігоря Васюника у Львові діє Центр правої допомоги учасникам АТО, який надає безкоштовні юридичні консультації військовим та членам їхніх сімей. За весь час роботи юристи Центру надали консультації більш як 2 тисячам військових зі всієї України. Також сто дітей учасників АТО зі Львова та Луцька відпочили та оздоровилися на Шацьких озерах.

У 2015 році Ігор Васюник увійшов до громадської ради “Святий Юр”, яка зайнялася будівництвом пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому.

Політична діяльність

Після чергових парламентських виборів в Україні постає питання про створення сумнозвісного «УкрГазЕнерго».Ігор Васюник був єдиним із членів правління «Нафтогазу», хто не підтримував цього рішення, оскільки знав, що всі кошти від реалізації газу йшли не державній компанії, а приватній структурі, контрольованій проросійськими олігархами. Коли цього ж року на посаду прем’єр-міністра України призначають Віктора Януковича, наступного дня Ігор Васюник пише заяву про відставку.

За висновками експертів, протягом роботи Верховної Ради VII cкликання Ігор Васюник відзначився відмінною дисципліною – особисте голосування, 99% відвідування сесії. Тоді ж був відзначений Всеукраїнським Рухом «ЧЕСНО» як один з найсумлінніших та відкритих народних депутатів. Зокрема,  Васюник  увійшов у Топ-5 найпопулярніших парламентарів із Львівщини: перевіряли на відкритість, прозорість діяльності, також звіряли інформацію про офіційних помічників та витрачання бюджетних коштів.

У парламенті Ігор Васюник за офіційними даними результатів голосувань показав найвищу результативність роботи серед нардепів Львівщини – 90,2% («Хто з львівських нардепів не відпрацьовує своєї зарплати», участь у роботі сесій та особисті голосування).

Під час роботи в парламенті Ігор Васюник бореться із незаконними забудовами у Львові та з нічним продажем алкоголю у Львові. А також з прозорістю діяльності надержавних підприємствах.

В 2015 році кандидат на посаду міського голови Львова. Головними тезами в передвиборчій кампанії були “Два Львова”.

Сімейний стан

Одружений, виховує 2-х дітей.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>