13.2 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Гучне затримання афериста “Федора” в Рівному. Стали відомі нові подробиці

Відомий у Рівному кримінальний авторитет Андрій Федорчук та його поплічники намагаються уникнути відповідальності за злочини.

20-го лютого мав відбутися суд над соратником рівненського афериста Федорчука Процюком. Апеляційний суд Києва розглядав заяву про зміну запобіжного заходу з тримання під вартою на більш м’який.

Користуючись нормами українського законодавства, Процюк не з’явився на перше засідання. Суд ухвалив рішення перенести розгляд справи на 6-те березня.

Головному фігурантові справи, кримінальному авторитету Андрію Федорчуку, запобіжний захід обиратимуть 22-го лютого, Головуючим суддею признечено Івана Рибака.

За інформацією з правоохоронних органів, наразі рівненські чиновники, зокрема прокурори, поліцейські і судді “здихнули з полегшенням”, оскільки за справу взялися у Києві.

“Він (Федорчук – ред.) роками залякував, підкуповував та тиснув на органи МВС та прокуратури, погрозами змушував брати хабарі за закриття кримінальних справ. Чого тільки вартує ситуація з підкупом судді Рівненського адміністративного суду Сергій Борискін та Ірина Пашкевич”, – запевняють правоохоронці.

У Печерському суді ІНФОРМАТОРу повідомили, що прийняття рішення про обрання запобіжного заходу Андрію Федорчуку відбувалося під величезним тиском з боку його “партнерів”.

“Суддя Тетяна Ільєва вела засідання по обранню запобіжного заходу 5 годин, тричі оголошувала перерву. Зрозуміло, що на неї тисли для того аби вона ухвалила “правильне рішення”. Як мені відомо, гроші їй пропонували серйозні”, – розповідають співробітники суду.

Джерело видання у органах МВС Рівненщини запевнило, справа Федорчука була взята під контроль “центру”.

“Операцію з затримання розробляли в Києві, всі слідчі дії проводили за вказівкою з Главку. Така увага до Федорчука через особисте доручення Порошенка, яке він дав після візиту до Рівного. Нам відомо лише, що під час обшуків у брата Андрія Федорука, було вилучено ключі від 20-ти автівок, документи на 70 квартир. Перевірили також і ймовірних виконавців замовлень злочинця – охоронну фірму “Характерник”, власники якої залучали й неповнолітніх до вчинення правопорушень. За нього взялися серйозно, свої люди в місцевих “органах” вже не допоможуть”, – констатують у ГУНП Рівного.

Наразі жертви Андрія Федорчука об’єднуються для того аби дати свідчення проти рівненського афериста. Вони пишуть заяви та звернення до Департаменту стратегічний  розслідувань Нацполіції.

У коментарі ІНФОРМАТОРу постраждалі заявили, що чекають справедливого рішення київського суду та закликають суддів не продаватися за криваві гроші Федорчука.

Нагадаємо, раніше видання розповіло про історію злочинів кримінального авторитета Андрія Федорчука. Заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін прокоментував затримання афериста.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>