6.2 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Громадяни КНДР змушені платити хабарі, щоб вижити, – звіт ООН

Мешканці “держави-відлюдника” Корейської народно-демократичної республіки (КНДР) змушені платити хабарі, щоб вижити.

Про це йдеться у звіті ООН з прав людини, заснованому на інформації від 214 осіб, які втекли з країни в 2017 та 2018 роках, – пише “Голос Америки”.

Для мешканців Північної Кореї життя – це щоденна боротьба за виживання в “порочному колі позбавлень, корупції та репресій”, – йдеться у звіті.

Північна Корея заперечує висновки звіту і називає звіт “політично вмотивованим”.

Держава не забезпечує доступ до базових потреб і протягом, штовхаючи громадян у тіньову економіку, йдеться у звіті, повідомляють ЗМІ.

“Право на їжу, охорону здоров’я, прихисток, роботу, свободу пересування і волю є універсальними і невід’ємними, однак у Північній Кореї вони в основному залежать від здатності осіб давати хабарі державним посадовцям”, – говорить Мішель Башелє, Комісіонер ООН з питань прав людини.

Робота, яку надає держава недостатня для виживання, йдеться у звіті. Коли ж громадяни намагаються проводити просту ринкову діяльність, їх затримують і заарештовують. Наприклад, заборонено пересуватись країною без дозволу. Загроза арештом дозволяє держслужбовцям Кореї вимагати хабарі, йдеться в звіті.

“Наш звіт є яскравою ілюстрацією того, наскільки важливо, щоб уряд вирішував основні проблеми прав людини. Тільки тоді вроджена корупція, що превалює в усіх аспектах життя може бути ефективно подолана”, – наголошує Башеле.

Нагадаємо, раніше ІНФОРМАТОР писав, що у КНДР зростає імовірність голоду.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>