11 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

“Громадяни 35 національностей”. Що відомо про авіатрощу Boeing 737 в Ефіопії, яка забрала життя 157 людей

В Ефіопії розбився пасажирський літак. Загинули усі 157 людей, що перебували на борту. Серед жертв – політики та миротворці, втратив свою родину і один зі словацьких депутатів. За попередньою інформацією від місцевих авіаліній, громадян України на облавку не було.

Про це “5 каналу” повідомили у вітчизняному МЗС. Трагедія сталася незадовго після злету. Літак упав біля міста Бішофту – за 62 кілометри на південний схід від столиці Ефіопії. Докладніше про трагедію, що сталася неподалік ефіопської столиці, дивіться далі у сюжеті журналіста “5 каналу” Ірини Родіної.

Ахмед Халід – один із тих пасажирів, який мав летіти Боїнгом 737 до кенійського міста Найробі. Через щасливий збіг обставин юнак спізнився на свій рейс ET-302. Рейс, що міг виявитися для нього останнім.

“У мене був переліт з Дубая до Аддис-Абеби. А потім я мав пересісти на рейс до Найробі. Однак через затримку під час першого польоту, я спізнився. Мені сказали чекати наступного рейсу. Вже коли я був на облавку, пасажири прочитали новину, що літак, який вилетів кілька годин до нас, розбився”, – каже чоловік.

З аеропорту Аддис-Абеби Боїнг 737 злетів у неділю, о 8:44. На облавку перебували 157 людей, з яких 149 – пасажири, а 8 – члени екіпажу. Усього за 6 хвилин після злету повітряне судно почало втрачати швидкість. Перед падінням пілоти встигли подати сигнал SOS. Утім запізно, повітряне судно почало стрімко падати, а по тому пролунав потужний вибух. Вижити не вдалося нікому.

Роберт Мутанда, родич одного із загиблих говорить: “Коли ми приїхали до аеропорту, то побачили, що літак приземлився. Принаймні, це показували на табло, тому ми просто чекали. Почали виходити люди, ми сподівалися побачити наших родичів. За кілька хвилин ми прочитали у Facebook новину про катастрофу. Час збігався з часом їх злету”.

Серед жертв масштабної аварії люди щонайменше 35 різних національностей – американці, канадійці, французи, британці, китайці, росіяни та словаки. Та чи не найбільше загиблих – громадян Кенії, які поверталися на літаку додому.

Міністр транспорту Кенії Джеймс Макарія повідомив: “Ми можемо підтвердити, що на борту було щонайменше 35 національностей. Але я кажу щонайменше, бо є кілька осіб, яких ми досі не можемо ідентифікувати. Найбільше жертв, як і очікувалося, серед громадян Кенії. Це 32 людини”.

Аварії зазнав Боїнг 737 MAX – це найновіше, четверте покоління 737-ї моделі. У повітрі він від 2016-го року. Торік, восени поблизу індійської Джакарти розбився літак такої самої моделі. Тоді загинули майже 190 осіб. Утім представники ефіопських авіаліній запевняють: видимих ознак несправності судна перед вильотом не було. В експлуатації він був усього 3 роки, а пілоти були досвідченими – відлітали понад 8 тисяч годин у небі. У компанії обіцяють якнайшвидше з’ясувати причини трагедії. Свою допомогу їм уже запропонували країни, чиї громадяни загинули у смертельній авіатрощі.

Як повідомлялося, в авіакатастрофі літака в Ефіопії загинув Себастіано Туса – член регіональної ради Сицилії, відповідальний за культурну спадщину, який також був всесвітньо відомим археологом та прямував до Кенії для участі у проекті ЮНЕСКО.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>