10.4 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

Голови МЗС НАТО хочуть посилити присутність в Чорному морі

Глави зовнішньополітичних відомств країн-членів Організації північноатлантичного договору (НАТО) мають намір погодити пакет заходів для посилення присутності у регіоні Чорного моря.

Про це сказав високопоставлений представник Державного департаменту США на правах анонімності напередодні засідання міністрів закордонних справ країн – членів НАТО у Вашингтоні, яке відбудеться 3-4 квітня, – передає Reuters.

Перш за все, глави МЗС Альянсу мають обговорити усі елементи воєнної загрози з боку Росії.

За словами посадовця, союзники НАТО будуть пробувати погодити пакет заходів для зміцнення воєнної присутності Альянсу в Чорному морі, яке стало осередком напруження з Москвою через захоплення українських суден у листопаді минулого року.

“Увага зосереджуватиметься на позиції оборони та стримування Альянсом у регіоні Чорного моря”, – сказав посадовець і додав, що пленарна сесія у четвер, 4 квітня, стосуватиметься Росії, в тому числі, порушення Москвою Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності, про що заявляють у Вашингтоні.

Нагадаємо, глава МЗС Британії пропустить зустріч НАТО у Вашингтоні через кризу з Brexit.

У той же час міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що курс країни в Європейський Союз і НАТО залишиться незмінним за будь-якого президента.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>