9.6 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Голосіївський РВК викрадає людей та вимагає з них хабарі

Студент Київського університету імені Тараса Шевченка, який побажав залишитись анонімним,  розповів ІНФОРМАТОРу про свій конфлікт з військовим комісаром В’яловим Євгенієм Леонідовичем.

Зі слів студента, Голосіївський військовий комісар викрадає людей та вимагає з них хабарі.

Але мова йде не лише про викрадення цивільних осіб, які не підпадають під мобілізацію, але і конфіскацію у них документів, вимагання хабарів, погрози та заперечення своїх злочинів комісаріатом Голосіївського РВК міста Києва.

‘’Справа в тому, що для того, щоби отримати диплом, продовжити навчання на аспірантурі чи, хоча би влаштуватися на роботу: необхідно виписатися з університетського гуртожитку та паспортного столу’’ – розповідає студент.

‘’Однак, військкомат категорично відмовляє нам у виписці, незважаючи на наявні у нас довідки про закінчення університету 30 червня 2019 року, видані деканатом та ректоратом. Людей відправляють для проходження медкомісії, після чого В’ялов Євгеній Леонідович та його помічник Михайло (прізвище невідоме) силоміць тягнуть їх до машини, незважаючи на наявні в них документи, які дають їм право навчатися та привозять до Київського Об’єднаного збірного пункту МО України, що знаходиться на Дарниці. Там нас тримають під охороною військових, забороняючи виходити звідти, однак дозволяють цивільним особам вільно переміщатися по територією об’єкту, що є кричущим порушенням законів про військову таємницю в умовах війни з Росією! Мені дивом вдалось заховати свій телефон та подзвонити близьким людям і адміністрації університету, щоби повідомити місцезнаходження. Однак, на підтвердження адміністрації університету про те, що я дійсно навчаюсь у цьому місці – В’ялов Євгеній Леонідович лише посміхався та погрожував мені статтею 335 Конституції України, якщо я відмовлюсь підписати повістку про військову службу на 3 червня 2019 року. Коли я викликав поліцію та сказав, що звернуся до Військової Прокуратури – військовий комісар почав розповідати, що у нього там є “зв’язки” та вимагав з мене хабар, знімаючи мене на відео, що я ніби то дістав повістку та є усвідомлений з нею’’, після чого, мені дозволили покинути цей об’єкт” – обурюється потерпілий.

‘’Через декілька днів я знову з’явився до В’ялова Є.Л. разом з необхідними довідками та попросив його виписати з військомату у зв’язку зі зміною реєстрації проживання. Однак, ця людина вела себе ще нахабніше: вимагала хабар, погрожувала поліцією, хотіла створити мені нестерпні умови у військовій частині та відмовлялась виписати мені відмову з приводу причин своїх дій. Більше терпіти такого відвертого хамства, яке ганьбить шляхетну чесність українського офіцера – я не збираюсь. Я був добровольцем у зоні АТО у 2014 році і готовий поїхати туди ще раз – але тільки у випадку того, якщо я не поступлю на аспірантуру і не зможу просувати українську науку. Нещодавно я написав заяву у поліцію, Військову Прокуратуру, Генеральну Прокуратуру та Службу Безпеки України з приводу неправомірності дій Голосіївського військового комісаріату і не збираюсь здаватись просто так, оскільки вірю в силу правосуддя і бажаю, щоби винні відповіли перед законом”, – повідомив студент.

Нагадуємо, що це не перший випадок, коли Голосіївський РВК був помічений за вчиненням правопорушень.

Раніше ми повідомляли, що на Одещині військовий комісар вимагав гроші від призовника з вадами слуху.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>