14.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Загорій Гліб Володимирович

Гліб Володимирович Загорій –  народний депутат України у Верховній Раді України 8-го скликання.

02_15

Фото: rozmova.

Народився 21 серпня 1976 року у Вологді, – повідомляє Вікіпедія.

Дитинство та юність

Батько Загорій Володимир Антонович (1951 р.н., зараз – голова наглядової ради ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця») уродженець міста Лубни Полтавської області, мати– Загорій Людмила (1951 р.н.) познайомилися під час навчання у Ленінградському хіміко-фармацевтичному інституті, за освітою фармацевти. Одружились на третьому курсі і після закінчення інституту отримали направлення на роботу у Вологду. Там народився син Гліб. У 1977 році родина повернулася на рідну Полтавщину. Згодом родина перебралась до Києва. У 1993 році Гліб закінчив київську середню загальноосвітню школу № 261 із золотою медаллю.

Освіта і наука

У 1998 році закінчив Київський державний економічний університет (нині — Київський національний економічний університет ім. В. Гетьмана) за спеціальністю «Міжнародна економіка» та отримав кваліфікацію магістр з управління міжнародним бізнесом.

У 2000 році отримав другу вищу освіту – кваліфікацію інженера-технолога у Національній фармацевтичній академії України (нині — Національний фармацевтичний університет) за спеціальністю «Технологія фармацевтичних препаратів».

У 2004 році закінчив аспірантуру за спеціальністю «Технологія ліків та організація фармацевтичної справи», цього ж року захистив кандидатську дисертацію за темою «Розробка складу та технології м’якої лікарської форми для лікування тромбофлебіту» і отримав науковий ступінь кандидат фармацевтичних наук.

З 2006 року доцент Київського національного університету технології та дизайну, кафедра промислової фармації. З 2012 року — доцент кафедри промислової фармації.

З 2012 року доцент кафедри організації і економіки фармації Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П. Шупика.

У 2014 році захистив докторську дисертацію за темою «Методологічне обґрунтування стратегії і тактики системних заходів щодо оптимізації й ефективного розвитку вітчизняного виробництва лікарських засобів». Отримав науковий ступінь доктор фармацевтичних наук за спеціальністю «Технологія ліків, організація фармацевтичної справи та судова фармація». Публічний захист дисертації проходив у Запорізькому державному медичному університеті МОЗ України.

Професійна діяльність

Працювати почав будучи студентом у 1997 році як начальник відділу маркетингових досліджень і логістики на ЗАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця». З 2001 року по 2009 роки обіймав посаду головного координатора з питань загальної політки та стратегії ЗАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця». З 2009 року по 2014 рік працював генеральним директором ЗАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця». Прихильник запровадження європейських стандартів якості лікарських засобів. У інтерв’ю виданню «Фармацевтичний кур’єр» Гліб Загорій зазначає: «Виробництво якісних, безпечних та ефективних лікарських засобів — це вже не перевага в конкурентній боротьбі, а наш першочерговий обов’язок». Послідовно виступає за підтримку вітчизняних товаровиробників.

Політична діяльність

У 2014 році обраний Народним депутатом України по Загальнодержавному багатомандатному округу за списками «Блоку Петра Порошенка» (№ 52 у списку). Член Комітету Верховної Ради України у справах ветеранів та інвалідів.

Меценатська діяльність

Гліб Загорій системно разом з батьком Володимиром займається меценатством. Одним з проектів у цій сфері є меценатська підтримка з 2002 року театральної компанії «Бенюк—Хостікоев». Разом з компанією було створено декілька постановок, в розробці деяких із сценічних ідей (постановка «Про мишей і людей») Гліб Загорій брав участь особисто. Антреприза «Про мишей і людей» стала претендентом на Національну премію імені Т.Г. Шевченка. У 2006 році вперше в історії Шевченківської премії цю нагороду було присуджено меценатові Глібу Загорію, хоча офіційно його названо лише автором ідеї.

На думку Гліба Загорія, зменшити витрати суспільства на терапію, реабілітацію та соціальне забезпечення хворих можливо за умови вкладання коштів у профілактику захворювань. Саме тому одним із напрямків благодійності є підтримка проектів, пов’язаних із охороною здоров’я. У 2006 році Гліб Загорій подтримував добродійний вечір «Промінь надії», на якому виступив Володимир Співаков і камерний оркестр «Віртуози Москви» для фінансування допомоги людям, хворим на розсіяний склероз.

Одним з напрямків меценатської діяльності, що здійснює Гліб Загорій, є підтримка українського кінематографу. Для цього спільно з Лігою українських меценатів було розпочато роботу над створенням першого українського високобюджетного кінофільму «Чорний Ворон» за однойменним романом Василя Шкляра. Усвідомлення розвитку фармацевтичної галузі через сприяння освітньому процесу підготовки молодих фахівців стало вирішальним при виборі напрямку підтримки Глібом Загорієм та фармацевтичною фірмою «Дарниця» навчального процесу, виробничо-технологічних та переддипломних практик у профільному виші – Національному фармацевтичному університеті.

У 2015 році Гліба Загорія як активного мецената було включено до складу Ради з питань розвитку Національного культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький арсенал». З 2014 року свою заробітну плату народного депутата Гліб Загорій перераховує на потреби навчального процесу Українського католицького університету, а починаючи з 2015 року, на потреби міжнародного благодійного фонду “Таблеточки”.

У 2015 році був створений Фонд родини Загорій. Основна діяльність Фонду спрямована на реалізацію системних проектів у сфері охорони здоров’я та збереження культурних і духовних цінностей країни.

На початку 2015 року Фонд родини Загорій та фармацевтична фірма «Дарниця» заснували по дві річні стипендії для навчання обдарованих студентів. У цьому ж році Фонд виступив генеральним партнером Українського форуму благодійників на VI Всеукраїнському фотоконкурсі «Благодійність крізь призму об’єктива». За результатами конкурсу переможці отримали грошові та заохочувальні призи від Фонду.

Починаючи з 2015 року, Фонд родини Загорій активно співпрацює з Всеукраїнською громадською організацією «Український фонд «Здоров’я» в рамках проекту «Я можу врятувати життя!». Місія Фонду в рамках проекту – навчити молодь надавати домедичну допомогу, розвинути вміння не розгублюватись у важких життєвих ситуаціях і бути готовим прийти на допомогу – це все може врятувати життя.

Також Фонд родини Загорій задекларував фінансову допомогу для реалізації проекту Центру реабілітації, що буде створений при Українському католицькому університеті  в рамках Школи реабілітаційної медицини, яка готуватиме фізичних терапевтів та ерготерапевтів.

У 2016 році Фонд родини Загорій долучився до ініціатив видавництва «Родовід», підтримавши видавничий проект «КАЗИМИР МАЛЕВИЧ. Київський період 1928–1930», який доповнює історію українського мистецтва новими унікальними сторінками.

У травні 2016 року Фонд родини Загорій долучився до участі в благодійному аукціоні на підтримку Українського католицького університету, придбавши роботу французької художниці українського походження Анни Кантер.

У червні 2016 року Фонд родини Загорій спільно з Центром дитячої кардіології та кардіохірургії України підписали Договір про співпрацю на поставку обладнання для відділення трансфузіології. Придбане холодильне та морозильне обладнання дозволить зберігати компоненти донорської крові у великих об’ємах, необхідних для операцій на серці, та витримувати термін зберігання, передбачений інструктивними документами МОЗ України.

Сім’я

В другому шлюбі. Троє дітей

Спорт

Член Правління-Почесний Президент Асоціації джіу-джитсу України;

Чемпіон України з ралі. Вписаний в історію українського раллі;

Штурман лідера національного ралійного заліку в класі N4 Володимира Петренка 

Гліб Загорій – один з небагатьох українських штурманів, який виступав в інтернаціональних екіпажах. Екіпаж Чопик з Загорієм став одним з перших східноєвропейських екіпажів, який виступив в офіційних змаганнях на автомобілі категорії Super 2000 у 2007 році. Абсолютний чемпіон України 2005 року в заліку штурманів

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>