15.9 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Гладковський і Порошенко через свій офшор ввозили в Україну картини для клубу “5 елемент” (ДОКУМЕНТ)

Нині усунений Петром Порошенком від виконання обов’язків член Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський, який замішаний у скандалі з “відкатами” в Укроборонпромі, який також був почесним консулом Сейшельських островів, через цю дипустанову проводилив оборудки задля уникнення сплати податків з придбаних за кордоном картин. 

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook політичний експерт, журналіст і громадський діяч Назар Приходько, мова йде про 45 картин, що доставлялися чартером, який належить одній з компаній Порошенка. Серед ввезених витворів мистецтва твори видатних художників Казимира Малевича, Іллі Рєпіна, Костянтина Коровина, Івана Айвазовського та Ісаака Левітана.

Журналіст оприлюднив документ “легендарного офшору” під назвою “Vernon holding ltd.”, який належить Петру Порошенку та Олегу Гладковському.

За словами Приходька, через цей офшор в Україну ввозилися твори мистецтва на суму 5 млн. фунтів стерлінґів, або ж 180 млн. гривень. Картини ввозилися начебто для консульства Сейшельських островів, де тепер почесним Консулом є син Олега Гладковського Ігор, який також замішаний у скандалі з закупівлями “Укроборонпрому”.

Роботи були ввезені в Україну ніби як для “демонстрації під час проведення дипломатичних зустрічей”, а опинилися у відомому спортклубі “5 елемент”, який належить Порошенку. Доречі, за цією ж адресою (вулиця Електриків, 29А, – ред.)  розташований не тільки клуб, а й почесне консульство Сейшел та офіс Ігора Кононенка.

Слід зазначити, що ще 1 березня в ефірі ток-шоу “Право на владу” на телеканалі “1+1” колишній очільник Служби безпеки України, кандидат у президенти Валентин Наливайченко розповів про ці офшорно-мистецькі оборудки. Однак, на хвилі скандалу із закупівлями, заява Наливайченка пройшла повз увагу ЗМІ.

За словами колишнього очільника СБУ, британська спецслужба з боротьби зі злочинністю задокументувала ще 2006 року і зараз наполягає на розслідуванні розкрадання через офшорну фірму, яка, зокрема, володіла Липецькою фабрикою Roshen, а належала давнім бізнес-партнерам – Петру Порошенку та Олегу Гладковському.

Наливайченко стверджує, що через цей офшор (“Vernon holding ltd.”, – ред.)  Порошенко та Гладковський купляли на найбільших акціонах світу найдорожчі картини Айвазовського, Левітана та інших художників. Картини купляли за мільйони фунтів стерлінгів, а до України завозили через вищезгаданий офшор, оформлюючи на почесне консульство Сейшельських островів, щоб не сплачувати податки (нагадаємо, Почесним консулом цих островів на той час був Олег Гладковський, зараз консульство очолює його син Ігор, який, як і батько, фігурує у гучному розслідуванні щодо розкрадання в оборонному комплексі, – ред.).

Отож, як виявилося, близьке оточення Порошенка як і сам “гарант” заробляють не тільки на оборонці. Завдяки зв’язкам у дипломатичних структурах вони спромоглися заробити (чи, як мінімум, зекономити на податках, – ред.) навіть на закупівлі творів мистецтва для начебто консульства, а насправді для президентського спортклубу на Рибальському острові.

Нагадаємо, усунутий перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський, який фігурує у скандальному розслідуванні про корупцію в оборонці, підтвердив, що Україна дійсно закуповує запчастини у Росії.

Як показало опитування ІНФОРМАТОРа, абсолютна більшість українців переконана, що Порошенко знав про розкрадання «оборонки».

2 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>