9.9 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Логвинський Георгій Володимирович

Георгій Володимирович Логвинський – український адвокат, бізнесмен, громадський діяч, депутат Верховної ради України (на парламентських виборах 2014 р. № 37 у виборчому списку «Народного фронту»).

Heorhyj-Lohvynskyj

Фото: ghall.

Народився  3 серпня 1978 року у м. Київ, – повідомляє Вікіпедія.

Біографічні відомості

Трудову діяльність розпочав в Україні у 1996 році, заснував компанію, що займалася консалтингом та співпрацювала, зокрема, з «Дженерал Електрик», «Єврошоп — Швейцарія» та іншими міжнародними компаніями.

Пізніше заснував міжнародний консорціум за участю підприємств в Польщі, Сполученому Королівстві і Німеччині із надання консалтингових послуг іноземним інвесторам та українським підприємствам із питань зовнішньоекономічної діяльності, зокрема з питань толінгових переробок. Консорціум працював, в тому числі, з державними програмами Польщі та Німеччини, з: Warszawska Giełda Towarowa (Варшавська товарна біржа), Agencja Rynku Rolnego (Агентство сільськогосподарського ринку). Надавав консультативні послуги з юридичного супроводження зовнішньоекономічної діяльності.

З 2015 року Віце – Президент Європейської народної партії в Парламентській асамблеї Ради Європи.

З 9 жовтня 2015 обраний Головою Міжфракційного депутатського об’єднання «Адвокація України» Верховної Ради України VIII скликання.

З жовтня 2014 народний депутат України, депутат Верховної Ради України VIII скликання (на парламентських виборах 2014 р. № 37 у виборчому списку «Народного фронту»).

Заступник голови Комітету, голова підкомітету з міжнародно-правових питань та внутрішньо переміщених осіб Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, Заступник Голови Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи.

З липня 2014 Заступник голови Міжвідомчої робочої групи Кабінету Міністрів України з питань відшкодування втрат, завданих тимчасовою окупацією частини території України. До складу групи входять представники Мін’юсту, Генпрокуратури, СБУ, податкової та митної служб, силових відомств. Група займається збором всіх необхідних матеріалів для подання у відповідні міжнародні інстанції з метою притягнення до відповідальності причетних до тимчасової окупації Криму та стягнення збитків, що зазнала держава Україна.

З березня по жовтень 2014 працював на посаді Радник Міністра юстиції України.

З березня 2014 обраний на посаду   Голови Експертної ради Міністерства юстиції України.

У березні 2014 р. був одним з ініціаторів створення Експертної ради Міністерства юстиції України, завданнями якої є, зокрема, надання допомоги в захисті інтересів держави та фізичних осіб, пов’язаних з тимчасовою окупацією частини території України; сприяння в забезпеченні реалізації державної політики у сфері адаптації законодавства України до законодавства ЄС та актів Ради Європи тощо. До складу Ради увійшли представники провідних юридичних компаній та адвокатських об’єднань — таких як «Baker & McKenzie», «Integrites», «Василь Кісіль і Партнери», «Астерс», «AstapovLawyers», «Sayenko Kharenko» та інші — які одноголосним рішенням обрали Георгія Логвинського головою ради.

З січня 2014 обраний   Головою  Об’єднання  парламентарів ПАРЄ, що було створено в ПАРЄ. В межах роботи цього об’єднання, було підготовлено близько 30 актів ПАРЄ. Здебільшого, ці акти стосувались захисту прав національних меншин, захист прав кримських татар, захисту бізнесу, прав вірян,  моніторингових механізмів ПАРЄ, принципів рівності, прав людини тощо.

З червня 2012 – адвокат, член Київської обласної колегії адвокатів. Здійснював представництво інтересів довірителів в ряді кримінальних, цивільних та адміністративних справ. Захищав, зокрема, осіб, щодо яких існувало клопотання про екстрадицію в Росію внаслідок політично мотивованого кримінального переслідування. Адвокатську діяльність зупинено з 24 листопада 2014 р. згідно заяви від 24.11.2014р.

З 2010 року брав  участь в діяльності громадської ради Державної митної служби України, автор низки проектів нормативно-правових актів митної служби націлених на лібералізацію митної політики.

З 2010 року брав участь в експертній діяльності Парламентської Асамблеї Ради Європи, здійснював експертну допомогу у підготовці низки доповідей ПАРЄ.

З 2005 року  працював на посаді  радника народного депутата України Мустафи Джемільова та на посаді консультанта Конгресу національних громад України та Меджлісу кримськотатарського народу з міжнародно-правових питань. Також співпрацював в кількох проектах з Українською Гельсінською спілкою з прав людини, Харківською правозахисною групою, Інститутом релігійних свобод, в тому числі пов’язаних із міжнародними стандартами захисту меншин і корінних народів.

Працював на посаді Голові Піклувальної ради Конгресу національних громад України.

З 1996р розпочав бізнес діяльність.

В 1996 році заснував компанію, що займалася консалтингом та співпрацювала, зокрема, з «Дженерал Електрик», «Єврошоп — Швейцарія» та іншими міжнародними компаніями. Пізніше заснував міжнародний консорціум за участю підприємств в Польщі, Сполученому Королівстві і Німеччині із надання консалтингових послуг іноземним інвесторам та українським підприємствам із питань зовнішньоекономічної діяльності, зокрема з питань толінгових переробок. Консорціум працював, в тому числі, з державними програмами Польщі та Німеччини, з: Warszawska Giełda Towarowa (Варшавська товарна біржа), Agencja Rynku Rolnego (Агентство сільськогосподарського ринку) тощо.

Під час професійної діяльності неодноразово брав участь в розробці проектів законів, зокрема, був одним  з розробників проекту Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України». Особисто розробляв положення Закону стосовно заходів правового реагування на тимчасово окупованій території та низку інших положень.

Закінчив Академію МВС України за спеціальністю «юрист». В ад’юнктурі Академії МВС працював над науковим дослідженням на тему «Кримінально-правова охорона зовнішньоекономічної діяльності в Україні». В ад’юнктурі Академії МВС працював над науковим дослідженням на тему «Кримінально-правова охорона зовнішньоекономічної діяльності в Україні».

Юридична практика

Адвокат, член Київської обласної колегії адвокатів. Здійснював представництво інтересів довірителів в ряді кримінальних, цивільних та адміністративних справ. Захищав, зокрема, осіб, щодо яких існувало клопотання про екстрадицію в Росію внаслідок політично мотивованого кримінального переслідування.

З 2010 року брав участь в діяльності громадської ради Державної митної служби України, автор низки проектів нормативно-правових актів митної служби націлених на лібералізацію митної політики. Паралельно із підприємницькою та юридичною діяльністю займався правозахистом. Очолює Піклувальну раду Конгресу національних громад України.

З 2005 року — радник народного депутата України Мустафи Джемільова та консультант Конгресу національних громад України та Меджлісу кримськотатарського народуз міжнародно-правових питань. Також співпрацював в кількох проектах з Українською Гельсінською спілкою з прав людини, Харківською правозахисною групою, Інститутом релігійних свобод, в тому числі пов’язаних із міжнародними стандартами захисту меншин і корінних народів.

З 2010 року бере участь в експертній діяльності Парламентської Асамблеї Ради Європи, допомагав в підготовці низки доповідей ПАРЄ.

Має особисту нагороду Міністерства внутрішніх справ Грузії за вагомий внесок у зміцнення українсько-грузинських відносин та в розвиток прав меншин в Україні.

Заступник голови Міжвідомчої робочої групи Кабінету Міністрів України з питань відшкодування втрат, завданих тимчасовою окупацією частини території України. До складу групи входять представники Мін’юсту, Генпрокуратури, СБУ, податкової та митної служб, силових відомств. Завдання групи — збір необхідних матеріалів для подання у відповідні міжнародні інстанції з метою притягнення до відповідальності причетних до тимчасової окупації Криму та стягнення збитків, що зазнала держава Україна.

Радник Міністра юстиції України.

У березні 2014 р. — один з ініціаторів створення Експертної ради Міністерства юстиції України, завданнями якої є, зокрема, надання допомоги в захисті інтересів держави та фізичних осіб, пов’язаних з тимчасовою окупацією частини території України; сприяння в забезпеченні реалізації державної політики у сфері адаптації законодавства України до законодавства ЄС та актів Ради Європи тощо. До складу Ради увійшли представники провідних юридичних компаній та адвокатських об’єднань — таких як «Baker & McKenzie», «Integrites», «Василь Кісіль і Партнери», «Астерс», «AstapovLawyers», «Sayenko Kharenko» та інші — які одноголосним рішенням обрали Георгія Логвинського головою ради.

Один з розробників проекту Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» . Особисто розробляв положення Закону стосовно заходів правового реагування на тимчасово окупованій території та низку інших положень.

Сім’я, діти

Володіє українською, російською, англійською, польською та німецькою мовами.

Одружений з 1997 р. Виховує сина (2000 р.н.) та доньку (2012 р.н.).

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>