15.9 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Філарет просить Авакова “захистити” УПЦ КП від ПЦУ

Почесний патріарх Філарет звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням захистити віруючих і майно Української православної церкви Київського Патріархату від “відверто злочинних дій” Православної церкви України.

Фотокопію його офіційного звернення опублікував на своїй сторінці в Facebook протоієрей Микола Лагодич.

У документі зазначено, що представники ПЦУ нібито силою захопили приміщення Свято-Феодосійського монастиря Києва. У зв’язку з цим Філарет просить міністра дати оцінку таким діям і зробити все, щоб ніхто не втручався в діяльність УПЦ КП.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2330015133758401&set=p.2330015133758401&type=3&theater

Нагадаємо, 20 червня на “соборі” Філарета вирішили відновити ліквідовану УПЦ КП та скасувати ПЦУ. Окрім того, Філарет претендує на всі кошти і майно ліквідованої УПЦ КП.

Речник Православної церкви України заявив, що рішення Філарета не матимуть впливу на ПЦУ.

7 КОМЕНТАРІ

  1. Звернув увагу : ніде у передвиборних “речовках” ПОПа ані слова про Томос …Вже не досягнення ? тоді треба їздити по Україні зі спростуваннями … і обовязково ставити свічки : “Може , попустить….”

  2. Не вплутувайте державу у церковні справи. Скільки бажаючих стати і бути до віку ” гетьманами ” якщо не в державі так у церкві. Влада вона скрізь приваблює своїми привилеїями.і засобом життя.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>