14.3 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Філарет продовжує війну з ПЦУ: він звернувся до Епіфанія, української влади і Заходу

Святійший патріарх Філарет звернувся до предстоятеля Православної церкви України (ПЦУ), митрополита Київського і всієї України Епіфанія, а також висловив прохання до ОБСЄ, президента України Володимира Зеленського та Міністерства юстиції.

Про це повідомляє прес-служба УПЦ КП.

Патріарх Філарет дізнався інформацію про дії митрополита Епіфанія і засудив їх.

“До мене дійшла інформація про створення Вами і Священним Синодом ПЦУ ліквідаційної комісії на чолі з митрополитом Черкаським Іоанном (Яременко) про ліквідацію Київської патріархії УПЦ Київського Патріархату, як юридичної особи, і Української Православної Церкви Київського Патріархату”, – зазначив Філарет.

Він також підкреслив, що Епіфаній не мав права приймати таке рішення, оскільки Київська патріархія і Українська православна церква Київського патріархату не входять до складу Православної церкви України.

“Ми хоч і невизнана автокефальна Церква, але незалежна”, – заявив предстоятель ПЦУ.

Він нагадав митрополиту про Помісний Собор, де було прийнято рішення про продовження існування Київського патріархату та про вихід зі складу Православної церкви України.

“Тому, Ви не маєте ніякої влади над нашою Церквою і Ваше рішення про створення ліквідаційної комісії не дійсне, так воно є втручанням у внутрішнє життя іншої Церкви”, – заявив Філарет.

Нагадаємо, за півроку до ПЦУ перейшли понад півтисячі парафій із Московського патріархату.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>