13.2 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

За півроку до ПЦУ перейшли понад півтисячі парафій із Московського патріархату, — Епіфаній

Предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що за півроку до ПЦУ перейшли понад півтисячі парафій із Московського патріархату. 

Про це він розповів журналістам після хресної ходи духовенства і вірян ПЦУ з нагоди 1031-річчя хрещення Київської Русі-України та молебня за Україну в Києві, — передає Громадське.

«Ми бачимо підтримку тому процесу, який відбувається, та віримо, що в подальшому все більше православних українців будуть долучатися до нашої визнаної Православної церкви України», — заявив він.

Загалом, за словами Епіфанія, протягом майже півроку до ПЦУ приєдналося понад 500 парафій із боку Московського патріархату.

«Ми бачимо, що зараз процес трішки призупинився, але все одно він відбувається… Я вірю, що в подальшому поступово після завершення всієї виборчої епопеї люди заспокояться і будуть і надалі приймати рішення колегіально на зборах, більшістю голосів, про приєднання до нашої ПЦУ», — додав митрополит.

Нагадаємо, сьогодні, 28 липня, ПЦУ на чолі з Епіфанієм проводить свою першу хресну ходу з нагоди 1031-річчя Хрещення Русі-України. Участь у святкуванні взяли понад 10 тисяч людей. На території Софії Київської пройшла літургія на чолі з Блаженнійшим Митрополитом Епіфанієм.

Олег Ляшко разом із вірянами взяв участь у божественній літургії, яку провів предстоятель ПЦУ Блаженійший митрополит Епіфаній на території Софії Київської, та пройшовся із тисячами православних до Володимирівської гірки. Лідер Радикальної партії привітав українців зі святом та подякував всім захисникам країни.

2 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>