3.7 C
Kyiv
Вівторок, 19 Березня, 2024

Фейгін бачить обнадійливі перспективи звільнення Сущенка

Домовленості про звільнення протиправно ув’язненого в Росії журналіста Укрінформу Романа Сущенка можуть бути досягнуті лише на найвищому політичному рівні, при цьому є ознаки того, «що щось відбувається зверху» стосовно можливостей певних домовленостей.

Таку думку в коментарі агентству висловив російський правозахисник і адвокат Марк Фейгін, який провів у четвер телефонну розмову із Сущенком.

«Відносно перспектив. Є ознаки, за якими можна вважати, що щось відбувається зверху відносно можливостей певних домовленостей про долю Романа. Ми не знаємо усі деталі, але бачимо такі ознаки. І Роман також це усвідомлює», – заявив Фейгін.

Він висловив сподівання, що відновлений переговорний процес у Нормандському форматі, зокрема у частині обміну та звільнення російською стороною українських політичних заручників і військовополонених, матиме позитивні результати.

За результатами телефонної розмови із Сущенком Фейгін підтвердив, що вдалося позитивно вирішити питання, щоб залишити ув’язненого журналіста на подальші три місяці (з 5 серпня) у так званому безпечному місці на території колонії.

«Це, так би мовити, в’язниця у в’язниці. Тобто він постійно перебуває в ізольованому місці. Там йому перебувати комфортніше. Він позбавлений обов’язкової праці. Але малює», – розповів Фейгін.

Він відзначив, що настрій у Сущенка добрий.

Правозахисник повідомив про намір відвідати Сущенка у колонії у Кіровській області найближчими тижнями.

Раніше ми писали про те, як дружина та дочка відвідали українського політв’язня Сущенка в колонії.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>