9.8 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Фермери Київщини підтримали ініціативу Ляшка про Державний земельний банк

Замість продажу землі – Державний земельний банк. Олег Ляшко на Київщині розповів, якою має бути реальна земельна реформа в Україні. Лідер Радикальної партії відвідав підприємство «Плосківське», де вирощують 400 корів та працює понад 100 людей.

Про це повідомляє прес-служба Радикальної партії.

Господарство створили з «нуля» – без жодної копійки державної підтримки. Нині будують нову ферму – вдвічі більшу. Ініціативу Олега Ляшка про Державний банк землі аграрії сприйняли на «ура». Кажуть, ринок землі не для наших бідних людей.

«Селяни землю не куплять, бо немає за що. Скуплять її великі фермери, наріжуть на шматки – хтось з Арабських Еміратів, хтось з Америки, хтось ще звідкись. А далі що? Обробляти нікому. Бур’янами все поросте. Тому ринок землі нам не треба», – вважає фермер.

Розмову підхопив і сільський голова. Підтримує Олега Ляшка в тому, що земля має годувати місцевих жителів, а не приїжджих латифундистів.

«Нехай гроші надходять в сільську раду на розвиток села, а не так, як зараз – роздали землі незрозуміло кому, на 30 чи 50 років уклали договори і ніяких прав селяни не мають», – сказав сільській голова.

Лідер РПЛ на пальцях розповів фермерам, як має працювати Державний банк землі. Підкреслив, вигода від нововведень буде і тим, хто хоче продати землю, і тим, хто хоче її обробляти.

«Якщо власник паю хоче його продати – нехай продає до Державного банку землі. Купити пай держава має за ринковою ціною, а не за бросовою, бо сьогодні землю у селян купують за 300 доларів, а коштує вона реально 30 тисяч доларів. Далі – треба віддати землю в оренду ефективному власнику на довгий строк. Нехай обробляє, дотримується сівозміни, якості землі. І обов’язкова умова: на кожен гектар орендованої землі – одна корова. Щоб не сою, соняшник і рапс сіяли, а корів тримали і давали людям роботу. Ось будують новий комплекс – 60-70 людей отримають роботу в селі. А якщо продати землю і вирізати корів, куди ті 70 людей поїдуть? Побиратися по Польщах. Треба тут, в Україні, працювати і заробляти», – розповів Ляшко.

А продаж землі політик взагалі назвав вбивством села і грабунком селян. Тому пообіцяв і надалі боротися за українську землю в новому парламенті.

«Ці вибори – це бій за землю. І в новому парламенту Радикальна партія не дасть нікому продати землю. Замість продажу землі ми пропонуємо політику відновлення села. Ресурс на це якраз і дасть Державний банк землі. Наша політика – це 5 тисяч гривень дотацій на корову, нормальна ціна на молоко, державна підтримка фермерів, відновлення спецрежиму оподаткування, пільгові кредити для фермерів. А продаж землі – це політика вбивства села, бо не буде ні корови, ні соціальної сфери, нічого не буде на селі. Ми пропонуємо політику відновлення села, тому що процвітаюче село – це процвітаюча Україна», – підсумував Ляшко.

Раніше, експерт назвав, що на його думку, є реальною альтернативою співпраці України та МВФ.

3 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>