6.2 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Екс-президент Перу здійснив спробу самогубства під час арешту

Колишній президент Перу Алан Гарсіа вистрілив у себе вранці 17 квітня. Це сталося, коли поліція прибула до його будинку в столиці країни Лімі, щоб заарештувати Гарсіа в рамках розслідування про хабарництво.

Колишнього президента негайно госпіталізували з пораненням шиї. За інформацією місцевого телебачення, його стан критичний, – передає Радіо Свобода.

Міністр охорони здоров’я Зулема Томав сказав журналістам, що поранення, які отримав Гарсіа, «дуже серйозні».

Представник табору націоналістів Гарсіа керував Перу з 1985 по 1990 рік. Згодом, вже як прихильник ідей вільного ринку, він знову переміг на виборах у 2006 році.

Гарсіа звинувачують в отриманні нелегальних платежів від бразильського будівельного гіганта Odebrecht.

Ця компанія, своєю чергою, опинилася в центрі найбільшого корупційного скандалу в Латинській Америці після угоди з Департаментом юстиції Сполучених Штатів у 2016 році. Тоді в рамках угоди Odebrecht визнала, що платила корумпованим чиновникам південноамериканських країн за великі контракти з будівництва інфраструктурних об’єктів. Загальний обсяг хабарів сягав близько 800 мільйонів доларів.

Нагадаємо, у серпні минулого року в столиці Венесуели Каракасі вчинили замах на президента країни Ніколаса Мадуро. Згодом Мадуро заявив, що частина організаторів замаху на нього втекла до Перу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>