14.7 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Екс-нардеп пояснив, хто керуватиме урядом за відсутності Гройсмана

Заявивши про відставку, Володимир Гройсман поклав на Президента Володимира Зеленського відповідальність за подальшу ситуацію в країні.

Про це в ефірі на телеканалі ZIK заявив народний депутат України VII скликання, член ВО Свобода Ігор Мірошниченко.

Зокрема обранець вважає, що своєю заявою про відставку прем’єр-міністр сьогодні зробив сильний політичний крок і продемонстрував, що не тримається за свою посаду.

«Тобто це шахова партія, яка розпочалася на початку президентської кампанії і буде тривати доти, доки не закінчиться парламентська», – зазначив політик.

Також на запитання ведучої про те, чи заява про відставку Прем’єр-міністра означає, що міністри теж повинні написати заяви про відставку, пан Мірошниченко відповів, що в Конституції це не передбачено. Заяви на звільнення повинні написати голови облдержадміністрацій, які здебільшого це вже зробили.

«Що стосується уряду, то потрібно розуміти, що те, що сказав Гройсман – це політична заява. Але в нас існують принципи безперервності влади, тому до формування нового уряду, що б не робили міністри, вони все одно будуть у статусі виконувачів обов’язків», – переконаний Мірошниченко.

Окрім цього, пан Мірошниченко зауважив, що в умовах, коли немає більшості в парламенті, новообраний Президент не зможе відправити уряд у вставку так, як і протягнути нового прем’єра і міністрів. Тому, на його думку, Зеленський не міг не розуміти, що не зможе до виборів прийняти новий виборчий кодекс і зняти депутатську недоторканність.

«Тепер Рада розуміє, що скоро вибори і нема сенсу йти на компроміси і підставляти плече Президенту, не маючи жодних перспектив. Зеленський не може всім пообіцяти місця у своїх списках», – прокоментував гість програми.

Раніше ми писали, як Володимир Омелян прокоментував закиди Зеленського щодо “відсутності доріг”.

3 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>