9.8 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

Дональд Туск очолив проєвропейський марш у Варшаві

Тисячі людей пройшли ходою вулицями Варшави, щоб відсвяткувати членство Польщі в Європейському Союзі перед ключовими виборами до Європейського парламенту.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на AP.

Президент Європейської ради і колишній прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск, а також опозиційні діячі Польщі очолили марш під назвою “Польща в Європі” через центр Варшави.

Проєвропейська акція була спрямованана те, щоб підкреслити, що поляки хочуть бути важливим членом ЄС, хоча нинішній правий уряд і ставиться критично до його інституцій.

Лідери лівоцентристських партій закликали поляків голосувати на виборах, які пройдуть 26 травня, заявивши, що вони мають вирішальне значення для позиції Польщі в ЄС та для згортання нинішнього скептичного підходу Варшави. Явка Польщі на європейських виборах завжди була нижче 30%.

Туск закликав людей голосувати за партії, які виступають за ЄС, заявивши, що це буде голосування за “вільну, демократичну Польщу без страху, без примусу, без презирства до інших.”

Його слова були явною критикою правлячої партії “Право і справедливість”, чия політика у сфері засобів масової інформації, міграції та правосуддя глибоко розколола країну.

“Безпечна Польща в сильній і об’єднаній Європі – найцінніша політична цінність для поляків сьогодні”, – сказав Туск.

Присутність Туска на мітингу і на попередніх публічних заходах викликала спекуляції про те, чи планує він повернутися в політику Польщі і конкурувати з нинішнім евроскептичним керівництвом після закінчення терміну його повноважень в листопаді.

Раніше ми писали, що BBC зніме фільм про отруєння Скрипалів у Солсбері.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>