13.2 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Домбровський Олександр Георгійович

Домбровський Олександр Георгійович – був членом політради партії Народний союз «Наша Україна».

dombrovskiy

Фото: vinbazar.

Народився 7 липня 1962, м. Калинівка Вінницької області.

Коротка біографія

Одружений. Разом з дружиною Іриною виховали сина Андрія та доньку Тетяну. Народився 7 липня 1962 року в місті Калинівка Вінницької області. Батько — інженер-будівельник, мати була працівником бібліотеки (передчасно померла). Після закінчення Калинівської середньої школи № 3 у 1979 році вступив до Вінницького політехнічного інституту на факультет автоматики і телемеханіки, який закінчив з відзнакою.

Після закінчення інституту працював на комсомольській роботі, був обраний першим секретарем Вінницького міськкому комсомолу.

Кар’єра

У 1990 році закінчив аспірантуру та працював науковим співробітником науково-дослідної частини кафедри Вінницького політехнічного інституту. Протягом 1990–1991 років очолював відділ зовнішньоекономічних досліджень Вінницького міського центру НТТМ. Згодом був призначений директором зовнішньоторговельної фірми підприємства «Центр».

З 1995 року — президент акціонерного товариства «Подільський центр ділового співробітництва». Наступні роки — директор підрозділу «Філіал № 2» виробничого об’єднання «Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова».

У 1998 році був обраний депутатом Вінницької міської ради, очолював постійну комісію з питань промисловості, будівництва, транспорту та зв’язку.

З квітня 2002 року — Вінницький міський голова. Переміг у передвиборчих перегонах зі значним відривом.

Під час Помаранчевої революції Вінницька міська рада, де головував Домбровський, не визнала результати другого туру. Олександр Георгійович послідовний прихильник Віктора Ющенка, член Комітету національного порятунку.

У лютому 2005 року призначений головою Вінницької обласної державної адміністрації.

14 жовтня 2008 року, під час чергового загострення політичної кризи в країні, подавав у відставку через конфлікт з чиновниками секретаріату президента.

Олександр Домбровський єдиний з усіх губернаторів, хто зберіг свою посаду на чолі ОДА протягом каденції президента Віктора Ющенка. 6 квітня 2010 року звільнений з посади голови ОДА президентом Віктором Януковичем.

Після приходу до влади Віктора Януковича і Партії регіонів Олександр Домбровський вийшов з дискредитованої партії «Наша Україна». На виборах до обласної ради восени 2010 він пішов у складі партії «Єдність», провів у склад ради і очолив фракцію «Єдність Вінниччини», але не зміг, як сподівався, посісти посаду голови, поступившись регіоналу Сергію Татусяку. Також після цих виборів створив Інститут глобальних трансформацій.

У березні 2011 Олександр Домбровський заявив, що не планує повертатися у владу й повідомив про свій відхід від активної політичної діяльності.

На виборах до Верховної ради 2012 року кандидат у народні депутати у окрузі № 11.

З грудня 2012 року — народний депутат України 7-го скликання. Член Комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин. Безпартійний. Позафракційний.

8 лютого 2013 р. за позовом Юрія Кармазіна, Євгенія Угля і Анатолія Дацка до ЦВК ВАСУ визнав недостовірними результати виборів народних депутатів в одномандатних округах № 11 (Вінниця) та № 71 (Закарпатська обл.), де обрані відповідно Олександр Домбровський та Павло Балога. ВАСУ скасував постанови ЦВК в частині реєстрації вказаних народних депутатів і визнав відсутність у них статусу і повноважень народних депутатів України.

22 лютого 2014 року Верховна Рада України відновила його у статусі народного обранця.

Кандидат економічних наук, автор низки наукових праць з питань міжнародної економіки та систем управління.

Президент Петро Порошенко призначив депутата Верховної Ради Олександра Домбровського (позафракційного) позаштатним радником Президента. Про це сказано в указі №781 від 13 жовтня.

Декларація про майновий стан і доходи

Згідно з декларації за 2011 рік. Загальна сума сукупного доходу 304954 грн.(Членів сім’ї 11455 грн.) Заробітна плата, інші виплати та винагороди, нараховані (виплачені) декларанту відповідно до умов трудового або цивільно-правового договору 204392 грн.(Членів сім’ї 11455 грн.)

Нагороди та відзнаки

Заслужений економіст України (22 червня 2007) — за вагомий особистий внесок у розвиток конституційних засад української державності, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня Конституції України.

У 2004 році визнаний переможцем у номінаціях «Людина року» та «Мер року».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>