3.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

До ватажка “ДНР” навідався куратор кримського “референдуму” з Москви

Візит тимчасового в.о. голови Башкірії Радія Хабірова в “ДНР” є черговим сигналом для Києва про те, що розмовляти з новим президентом України Володимиром Зеленським Москва має намір з позиції сили.

Таку думку висловили автори Telegram-каналу “Політкурай”.

Офіційно повідомляється, що Хабіров відвідав ДНР, щоб вшанувати пам’ять командира 112-ї Башкирської кавалерійської дивізії генерал-майора Мінігалі Шаймуратова, який загинув на Донбасі у часи Другої світової війни.

Проте наголошується, що більш вагомою причиною візиту стала зміна влади в Україні.

“Хабіров був одним з кураторів кримського “референдуму”, відповідаючи за супровід парламентаріїв, а також беручи участь в переговорах з кримськими татарами. Його візит можна розглядати, як ще один сигнал Києву, що при збереженні Україною нинішнього зовнішньополітичного вектора, варто чекати збільшення інтеграційних процесів народних республік до Росії”, – відзначають автори каналу.

У свою чергу автори Telegram-каналу “Політджойстик” підкреслюють, що візит Хабірова в ДНР – “поворотний момент в історії Донбасу”.

“Хабіров – це не один з молодих технократів Путіна, це адміністратор Путіна, який не зробить такий відвертий крок без узгодження”, – пишу вони.

У той же час, за даними “Політкурая”, візит Хабірова в ДНР був не тільки узгоджений з Адміністрацією президента Росії, “але і є відображенням вектора Кремля щодо української проблематики”. Нібито цей візит є продовженням політики, в рамках якої Росія оголосила про заборону на постачання енергоресурсів в Україну, про роздачу паспортів жителям ОРДЛО. В рамках цієї ж політики новим куратором ДНР-ЛНР найближчим часом буде призначений екс-посол Росії в Білорусі Михайло Бабич.

“На Старій площі з самого початку не покладали надій на поліпшення відносин з Києвом після обрання Зеленського і будуть розмовляти з ним тільки з позиції сили”, – пишуть автори.

Вони також відзначають, що в Москві усвідомили, що ДНР і ЛНР не вдасться повернути Україну на російських умовах і готують “активні дії”, які змусять Київ повернуться до діалогу.

Нагадаємо, на Донбасі пострілом в голову вбито сина одного з ватажків “ДНР”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>